Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 141 / 33 / 0
[ external image ]

Nausea and vomiting, Medicine, 2013
  • 21 / 1 / 0
Zaczne tak, tramal jem okazyjnie, jak uda mi się lekarzy napotkanych poprosić o recepte, ogólnie nie mam wyrobianej tolerancji, Klepie mnie juz ładnie nawet 100 .

Dziś miałam taki apetyt że wszamałam 200 , i poweim szczerze że pierwszy razz rzygam jak kot , ręce mi sie trzęsą jak u alkoholika i mam nieziemską zgagę... :kotz:

Przypuszczam że to od papierosów, ale mimo tego palę, teraz np. tez mi sie chce i wiem ze jak zajaram kolejnego szluga znowu bedzie grana miska ...

Tak się chciałam pochwalić,

Dobranoc .
What the fuck are we doing in the middle of the desert ? Let someone call the police !.
We need help ! Help !
  • 2652 / 387 / 0
to już lepiej jest rzygać w trakcie noddingu z głową zwieszoną i samo praktycznie leci %-D
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 1 / 0
Ja raz miałem taką akcję, że jak przesadziłem z Tramalem, to podczas wchodzenia do biedronki po mak wyrzygałem się na jakieś 2 metry przy wejściu. Te drzwi automatyczne ujebane, a ja na pełnej bombie wchodzę sobie jak gdyby nigdy nic i dalej kontynuuję rozmowę z współćpunami. Pomijając fakt, że potem chcieli po pogotowie dzwonić i musiałem się tłumaczyć chorobą żołądka, to było pięknie.
  • 1188 / 5 / 0
Ja się raz w restauracji porzygałam po opio, to było straszne, wkoło pełno ludzi, a ja rzygałam. :(
  • 952 / 3 / 0
haha ladne loty musieli miec ci obok ciebie, ciekawy jestem jakbym zareagowal jakbym sobie jadl smacznie obiadek a tu obok dziewczyna rzyga do talerza :D ale wspolczuje moi znajomi zygaja po opio albo im niedobrze, ja natomiast tak niemialem, raz moze ale to za duzo wywaru wypilem i zapelnilem zoladek ktory byl juz pelny i wyzygalem , bo za bardzo sie napelnilem ale nie dlatego ze substancja weszla w krwioobiego i moj organizm tak zareagowal, bo ogolnie po opio to nie zygam :D wogole jakos po grzybach tez nie zygam ani nie mam mdlosci , ogolnie jakos dobrze sobie z tym radze :)
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
  • 1188 / 5 / 0
Porzygałam się pod stół, starałam się to jakoś ukryć, ale myślę, że i tak wszyscy to widzieli. :(
  • 7 / / 0
Nieraz bywa że chce sie wymiotowac z braku a innym razem jak pierwszego bucha zlapiesz. Najcześciej rzyga się z przejarania IMO.
  • 195 / 6 / 0
Mnie zawsze ciągnie na wymioty jak zapale szluga.
Na co dzień w ogóle nie palę, więc pewnie stąd taka sytuacja.
  • 2652 / 387 / 0
Często mówi się, że wymioty po opiatach występują w pierwszej fazie zażywania (mam na myśli początki). Potem podobno się to normuje jednak sądzę, że nie jest to do końca prawda. Jeśli się przesadzi z dawką to może dojść do tego, że same zawroty głowy i sedacja spowodują odruch wymiotny.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.