Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
dobra ten pomysł to przegięcie ^^.
Poszperałem co nieco na jego temat i
z wiekiem i w miejscach uszkodzonych przebarwia się
ciemno sino-zielonkawo;
hidro pisze: jak jestem potworem to mnie spierdolcie xD
hidro pisze:Gdyby tak sprawdzać "jadalność" na zwierzętach? :-D
Tym samym sposobem w '38 r. przeoczono psychoaktywność LSD...
Krótko mówiąc, abstrahując już od tego, że człowiek zwykle stosuje używki dobrowolnie, a zwierzęcia o zdanie nie spytasz - taki sposobik po prostu nie działa.
[ external image ]
[ external image ]
tomi4m25 pisze:ma to ten cycek jak lysica, twarda gruba nielamliwa nozke...
Chociaż jak patrze na to foto z wiki:
[ external image ]
Też ulegam czarowi, że te spod dróg leśnych too właśnie one.
https://www.youtube.com/watch?v=CByuuEtqN_U
https://www.youtube.com/watch?v=zfS6z-HV_pA
- filmiki dajace chyba lepszy niz foty pogląd na to czego szukać ;-)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.