Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 39 • Strona 2 z 4
  • 489 / 5 / 0
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gr ... ralny-cydr#

To ten GREEN MILL, jednak nie 330 ml, tylko 400 ml. W Krk jest w tych małych carrefourach też.
dla oszczędności zagaście światło wiekuiste, gdyby miało mi kiedyś zaświecić.
  • 992 / 25 / 0
Re: Cydr
Nieprzeczytany post autor: Wildzen »
Chciałbym się pochwalić, że właśnie zrobiłem swojski cydr najprostszą znaną metodą - staropolską. Zrobiłem prawie 10l soku z jabłoni obok domu i dodałem 0.7kg cukru. Zostawiłem na dwa tygodnie, potem oczyściłem z miąszu, wsypałem nieco cukru jeszcze i zostawiłem na dwa dni.

Efekt?

w lekko ponad dwa tygodnie mam 8l zajebistego trunku, mętny, wytrwany z zajebistym posmakiem, lekko gazowany.
Nawet klepie inaczej niż sklepowe. :D

Polecam każdemu. Proste w zrobieniu.
  • 489 / 5 / 0
A turbulencji żołądkowych nie ma po czymś takim? Bo faktycznie za proste się to wydaje.
dla oszczędności zagaście światło wiekuiste, gdyby miało mi kiedyś zaświecić.
  • 992 / 25 / 0
Re: Cydr
Nieprzeczytany post autor: Wildzen »
Nie ma, przynajmniej ja nie zauważyłem.
  • 489 / 5 / 0
A ile to już pijesz, w jakich ilościach? W sumie pokusiłbym się na działce u kogoś ustawić coś takiego. Opisz dokładnie jak to, temperatury jakie powinny być i w czym.
To z takich zwykłych jabłek robiłeś? Może z tych zielonych spróbuj jeszcze ; )
Ostatnio zmieniony 13 września 2013 przez HalfBiscuit, łącznie zmieniany 1 raz.
dla oszczędności zagaście światło wiekuiste, gdyby miało mi kiedyś zaświecić.
  • 992 / 25 / 0
Re: Cydr
Nieprzeczytany post autor: Wildzen »
Wiesz, dzisiaj spuściłem sobie 1,5l i pije sobie po szklance, pół co jakiś czas. temp. ok 24stopni. Gąsior 15l szklany, ale dałby rade spokojnie kanister zwykły :)
Jabłka bardzo kwaśne, dlatego tyle cukru dosypałem - żebyś wiedział, że właśnie z zielonych robiłem.
  • 1342 / 48 / 0
Re: Cydr
Nieprzeczytany post autor: scat »
Ten Green Miil to jest ogólnie rzecz biorąc dobry cydr? Niedawno to piłem i srogo się zawiodłem, nawet nie wiem jak określić ten smak, taki sraki nijaki, naprawdę nic specjalnego, już zdecydowanie wolę Somersby jeśli chodzi o połączenie japka z etanolem.
SESH
  • 489 / 5 / 0
Ok dzięki za info, zastanowię sie gdzie to urządzić i tez podzielę sie efektami.

@stangled cat: to jest zupełnie inna bajka, to tak jakbys porównywał mirandę ze stuprocentowym dopiero co wycisnietym sokiem pomarańczowym i mówil, że sok do dupy jest, a to po prostu inna kategoria. Ja tez lubię somersa, ale cydr jest czymś wyjątkowym. Nie powiem Ci czy greenmill jest dobry gatunkowo, bo sie nie znam na tyle, ale na pewno nie jest zły, wiec jeśli oczekujesz jakiejś większej różnicy w produktach, to pewnie sie przeliczysz. Zmien nastawienie, moze to pomoże.
dla oszczędności zagaście światło wiekuiste, gdyby miało mi kiedyś zaświecić.
  • 1342 / 48 / 0
@up
Okej, dzięki, w takim razie zapoluję na jakiś inny cydr i wtedy się przekonam czy to dla mnie.
Btw. Rozumiem, że Somersby to zupełnie inna bajka niż cydr, jakoś tak mi się tylko napisało jako, że i to i to jest jabłkowym napojem alkoholowym
SESH
  • 1513 / 26 / 0
Re: Cydr
Nieprzeczytany post autor: mr_b »
Somersby w PL to nie cydr, nie ma nawet co porównywać.

Kupiłem ostatnio w promocji;
[ external image ]
Zajebisty! Słabo wysycony i sporo % dlatego dodawałem 1 część zimnej mineralnej gazowanej na 3 części cydru - idealnie się komponowało. 2 litry na długo starcza i śliczna butla zostaje :)

Polecam również;
[ external image ]
Omomom :P Toszki mocny ale nie czuć jest alko w smaku.
mr_b∩ʁbꞁө
ODPOWIEDZ
Posty: 39 • Strona 2 z 4
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
[img]
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

[img]
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

[img]
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.