Otóż mam w posiadaniu #special kush'a
Po 3 tyg. wegetacji postanowiłem przesadzić ją do większej doniczki i niestety oberwałem troche korzeni. Roślina całkowicie opadła z sił, ale na szczęście powróciła do życia po paru dniach. Niestety straciła zapach, który przed przesadzeniem był dość intensywny szczególnie z głownego szczytu. W tej chwili tylko liście posiadają lekki zapaszek. Niedlugo bedzie już 2 tydzien od kiedy przestawiłem na 12/12 i roślina nadal nie kwitnie :( Czy to możliwe, że przez ten stres zmieniła płeć na męski ( gdzieś o tym słyszałem ) Czy nadal jest za mała doniczka czy jaki grom?
Czy po prostu trzeba dać jej więcej czasu?
FOT. (zrobiłem jej jeszcze LST) a fotografia jest przed zabiegiem
http://www.sendspace.com/file/wau02j
Ale twojej raczej wystarczy dac wiecej czasu :)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.