Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 448 / 14 / 0
Może nie "aż tak", ale iMAO przy problemach depresyjnych są lekami ostatniego rzutu. Zwykle psychiatra, bez odpowiedniego nakierowania, przepisuje TLPD, SNRI, NRI, SSRI, NDRI lub inne tego typu, a iMAO dopiero, gdy wspomniane wcześniej nie pomogą. Do tego dochodzi kwestia, że sporo osób mających problem ze zdobyciem, nie fatygowało się do psychiatry, a rodzinni za bardzo nie chcą przepisywać, bez zalecenia od psychiatry czy neurologa.
  • 1893 / 182 / 0
Z PEA problemu nie będzie, ale jak do cholery wydębić sele? Wcześniej psychiatra przepisywał mi neuroleptyki, nawet nie wiem jakiego motywu użyć, bo to jeden z tych "nieugodowych" i nic od siebie mu nie wkręcisz. Może do rodzinnego i wcisnąć kit że wyjeżdzam, a do psychiatry są kolejki :cool: . Tylko co z tego jak nie mam tego w kartach. Może zimą na deprechę hahaha...
  • 448 / 14 / 0
Nawet jeśli psychiatra przepisałby Ci iMAO na depresję, to prędzej dostaniesz moklo niż sele. Jeśli "nieugodowy", niewiele załatwisz. Spróbuj u rodzinnego. Aktualnie trochę trzęsą portkami ze względu na nowy system informacyjny i bez zalecenia zwykle nie wypisują. Napisałem zwykle, bo wyjątki się zdarzają, a spróbować nie zaszkodzi. Ewentualnie pozostaje jakiś bardziej ugodowy psychiatra.
  • 41 / / 0
jak ktos ma problem ze skołowaniem sele (btw sele mozna spokojnie kupic w sieci, deprenyl albo generyk , tylko trzeba chwile poszukac), to proponuje hordeine. To jest iMAO i w polaczeniu z PEA, naprawde dziala. Sprawdzilem na sobie. Hordeine mozna kupic w sklepach z suplami na mozg, tam gdzie noopept sprzedaja.
  • 1481 / 197 / 0
Na jednych działa, na innych nie. Zależy od wydajności naszych enzymów (np. na niektórych nawet 5 mg sele nie działa). Hordenina w porównaniu z sele jest dużo słabsza, ale przy częstszych i większych dawkach PEA to może. Tylok polecam wtedy w nos.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 448 / 14 / 0
Hordenina na swój sposób wpływa na aktywność PEA, ale nie jest iMAO. PEA, jak wiadomo, jest "mielona" przez monoaminooksydazę, Hordenina również. Dodatkowo, stymuluje ona wyrzut noradrenaliny. Podana 15-20 minut przed PEA, "zajmuje" enzymy na tyle, by trochę fenetylaminy mogło wejść. Z tego względu efekt jest podobny (stymulacja krótsza, trochę intensywniejsze wejście). Osobiście jej nie polecam na dłuższą metę. U mnie korzystanie z niej zakończyło się nieciekawym stanem, w stylu otępienia z jednoczesnymi zaburzeniami błędnika, trwającym tydzień. Trzeba więc dobrze znać swoje receptory, aby się bawić w tego typu miksy. Inna opcja jest taka, że dana osoba w ogóle nie zareaguje na Hordeninę, o czym wspomniał @Tyler.
  • 260 / 5 / 0
Powiedzcie mi czy ta wasz PEA tez tak żre i piecze? (mam primaforce)
brana pod jezyk tez mocno piecze i sluzowka pod jezykiem robi sie taka mocno cierpka potem
ja po 2 tyg brania nosem mam juz go calkowicie rozwalonego
  • 448 / 14 / 0
Niestety rzeczywiście jest z tym problem. Aby uniknąć problemów z nosem, przed i po wciągnięciu PEA warto psiknąć sobie jakimś aerozolem do nosa.
  • 1481 / 197 / 0
A ja zrobiłem sobie roztwór PEA z wodą w wysokim stężeniu w 10 ml (na oko) i wlałem go do pojemnika po kroplach do nosa. Ciężko było ten pojemnik otworzyć, ale udało się.

Teraz mogę aplikować PEA przy ludziach, a wygląda jakbym brał krople na katar alergiczny :P

Spływu praktycznie nie ma, pieczenia takiego też nie, w końcu woda trochę to łagodzi. Jak się skończy to będę kombinował z lekami na odbudowę śluzówki/sterydami donosowymi jak np. budezonid.
Takie połączenie powinno gwarantować brak niszczenia śluzówki + bezbolesne aplikowanie PEA przy ludziach :) Szczególnie w klubach się przyda, bo na imprezie wrzucanie PEA w kapsułkach do żołądka i czekanie 30 minut aż wejdzie to często za późno :P
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 27 / / 0
Witam wszystkich na forum.

Długo zbierałem się do przetestowania tego zestawu i w dniu wczorajszym nadeszła ta długo wyczekiwana chwila. Bardzo podekscytowany wrzuciłem zaraz po przebudzeniu 5mg selegiliny pod język, zjadłem obfity posiłek bogaty w węgle + 10mg cetryzyny + 4 tabsy Asparginianu extra. Po 1h połknąłem 50mg PEA (Man Schorch), a w pogotowiu czekał imbir oraz żeń-szeń. Ku mojemu zdziwieniu poczułem działanie jedynie kofeiny zawartej w Schorczu i nic więcej. Po 4h dorzuciłem kolejne 50mg - efekt ten sam i o 17.00 100mg. Tym razem "coś" było czuć, ale moc porównał bym do 250-300mg kofeiny w proszku. Poczułem wielkie rozczarowanie gdyż nastawiałem się zgodnie z niektórymi recenzjami do wystrzału porównywalnego z amfetaminą, którą kiedyś miałem okazję spróbować. Jedyny stymulant jaki zażywałem w ciągu ostatnich kilku miesięcy to kofeina bezwodna także o tolerancji raczej nie może być mowy.

Dzisiaj w akcie lekkiej desperacji zażyłem selegiline 10mg (5mg pod język, 5mg oral) i PEA 150mg na raz. Po 30 min poczułem taką bombę, że aż wstałem z krzesła :cheesy: Mam nadzieję, że przywyknę do euforycznych wejść bo przez 10-20 min nie mogłem się na niczym skupić i zacząłem łazić po pokoju :-D Teraz czuję tylko stymulację i skupienie także jest przednio.

Mam trochę chłodne dłonie, ale nie czuję żadnego mrowienia. Serce pracuję w normie. Czy w takiej sytuacji jest sens łykać imbir i żeń-szeń? Ile tego jeść i co ile godzin?
Mam jeszcze jedno pytanie. Od niedawna chodzę na siłownie i zastanawiam się czy będąc pod wpływem PEA nie obciążę zbytnio organizmu. Radzicie wykonywać ćwiczenia po zejściu stymulacji czy traktować to jak przedtreningówkę?

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.