Wyjdę na głębszą wodę, żeby potem się nie zderzyć
Wiara to oczy na transcendencję
Światła grają ze mną w nieskończoność
Osamotniony buntownik światła
Mistyczne zawody w podnoszeniu wibracji
Dużo ciekawych artefaktów padało z moich ust i pojawiało się w mojej głowie, szkoda że tak mało pamiętam...
I jeszcze tekst znajomej, gdy byłem na homecie: "Powód jest Twoją przyczyną." Jak to usłyszałem to wszedłem w zapomnianą krainę znaczeń :)
- nie wiem ale jest zajebiście
Nieskończoność w szklance mieść.
strzyk bezbolesności, świety mlot boga rozpierdola, wypelniona przestrzen czasu, przesiaknienie czlowieczenstwem, rzut na perswazje, transatlantycki kaznodzieja, podwodne niebo, przywdze sobie wdzianko, miernik katastrofy, obszernik terenu, przestrzen gnozy, powtarznik iloczeniowy, ideal niedopasowania
Albo np. siedzimy z kolegą na Woodstocku, po 33mg 4-AcO-DMT na głowę i palimy fajki. W pewnym momencie kolega stwierdza 'przecież nie można palić przy zamkniętym oknie!'. Następuje ogólna konsternacja i gonitwa myśli, intensywnie zastanawiam się nad tym gdzie jest okno i jak je otworzyć. Jakaś dziewczyna siedząca obok wytłumaczyła nam, że przecież nie musimy otwierać okna, bo drzwi są otwarte. Dopiero to mnie uspokoiło.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.