...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 72 / / 0
ibogaina wygląda jak coś co mogło by pomóc wielu ludziom. Z tego co słyszałem terapia ibogainowa jest bardzo efektywna, ale trzeba wiedzieć co się robi. Moim zdaniem powinna być masa różnych badań na te temat. Każdemu z nas pewnie przydała by się taka sesja na ibogainie.

tu macie filmik jak Rick Doblin z organizacji MAPS opowiada o swoim przeżyciu z ibogainą

http://www.youtube.com/watch?v=AkSCbatwS24

a tu trochę dłuższy opis i porady "how to"

http://www.youtube.com/watch?v=FXYRqKTlnsg
"What the fuck are we doing in the middle of a fucking desert ?! "
  • 11 / / 0
no i coz ...
sie wydarzylo...
moja relacja ...

http://smajkbb.blogspot.no/
  • 425 / 33 / 0
Zadowolony jestem nadal. HCl jest standaryzowany a więc nie sądzę, że tak szanowana organizacja jak ibogaworld pozwalała sobie na takie numery. Ja również te momenty głębokiej retrospekcji zachował bym dla siebie. Rezultat wydaje się, być Waszã reakcją indywidualną aczkolwiek objawy odstawienne czyli skręt powinien zniknąć tzn. te objawy fizyczne wynikające z deregulacji na poziomie receptorów. Ogromna część mechanizmu uzależnienia jest ukryta ale ta część "organiczna" czyli głód tkankowy powinien zniknąć. Jeśli nie mamy motywacji i nie leczymy się dalej to wrócimy do ćpania błyskawicznie ponieważ sama iboga nie wystarczy żeby utrzymać abstynencję.
  • 3 / / 0
Witam!

Wątek śledzę od początku! Znalazłem go jeszcze przed powrotem do opiatów po 12letniej abstynencji! (SICK!) Mam już swoje lata i postanowiłem z kolegą który jest w podobnej sytuacji (tylko nie miał tak długiej przerwy max 2lata) spróbować IBUGI!
A teraz zapytam doświadczonych użytkowników jak najlepiej i skąd zamówić HCL albo korę? Nie jestem pewien czy jakiś sklep wysyła do polski? Mam rodzinkę w UK może tak będzie łatwiej?

Pozdrawiam i czekam na info ;)
  • 11 / / 0
hej
Ja kupiłem na IbogaWorld, cut, właściwie bez żadnych problemów.
Ja mieszkam w Norwegii, jeśli ma to znaczenie.

W Norwegii są ceremonie z korą, jeśli ktoś ma chęć to prześlę info, ja się wybieram jakoś w kwietniu.

pozdrawiam

Wystarczy nazwa strony, skoro już wcześniej się tu przewinęła - Berig
  • 1 / / 0
Witam serdecznie jestem przyjaciółką pary która jest uzależniona od mefedronu chcę im pomóc muszę im pomóc Znam ich od 15 lat są dla mnie jak rodzina nie mogę patrzeć jak się pogrążają w tym syfie Zaczynali jak wszyscy każdy kiedyś spróbował jakiś specyfików na imprezie takie czasy :-( Jakieś 2 lata temu na imprezie spróbowali tego gówna i zawładneło to ich życiem na początku brali na jakieś większe imprezy puźniej co weekend ale ostatnio znikają w tygodniu 2-3 razy zaszywają sie w hotelu i biorą to przez całą noc kiedyś się tego wypierali ale na ostatniej wspólnej imprezie mój przyjaciel mi się zwierzył że juz ma dość że już nie wie co jest ważne w ich życiu że chciał by z tym skończyć że na zjazdach ma myśli na samobójcze (myślałam że mi serce z bólu pęknie jak to usłyszałam) Prosił mnie o pomoc że on chce z tym skończyć ale moja przyjaciółka wciąż mu mówi że przesadza i on wie że nie da rady z tym sam walczyć Tak bardzo czułam że szuka we mnie wsparcia że nie mogę go zawieść Musze mu pomóc IM POMÓC tylko najgorsze jest to że on chce tej pomocy a dla niej jest to śmieszne że nie ma żadnego problemu że dramatyzujemy Nie mogę patrzeć jak ich idealny ponad 15 letni związek oparty na prawdziwej miłości niknie w oczach kiedyś dali by się zabić za siebie a ostatnio nawet nie widzę żeby sie przytulili do siebie jakieś 1,5 roku temu byli jak nastolatki jak zakochane szczeniaki teraz te uczucie niknie w oczach A ja nie moge na to patrzeć oni zawsze byli i będą dla mnie jednością Proszę pomóżcie mi! Doradźcie jak mogę im pomóc Nie chcę stracić tak ważnych osób w moim życiu a to gówno zabiera mi ich :-( Proszę piszcie do mnie wszystkie rady są mile widziane MUSI MI SIĘ UDAĆ
  • 3175 / 366 / 0
Nie da się pomóc na siłę. Skoro on chce przestać a ona nie, to namawiaj go żeby poszedł sam na terapię np do Monaru. Miej świadomość że nie da sie namówic narkokmana na to żeby przestał brać jeśli on sam tego bardzo mocno nie chce.
  • 353 / 1 / 0
  • 18 / / 0
Żyję ktoś?
Nie chcę pisać mojej życiowej historii dlaczego chcę brać ibo.

Zdecydowałem, że zakupię 2 ml.
https://maya-ethnobotanicals.com/herbs/ ... nthe-iboga
TPA HCL 95% w płynie.
Zamierzam brać dawki 30-40mg/dzień.

Nie jestem mocno wjebany, mógłbym powiedzieć, że w ogóle. Niestety jestem w takim położeniu, że nie mogę sobie pozwolić na najmniejsze potknięcia.

Co myślicie? Zażywałem narkotyki przez jakieś 2 miesiące, bardzo rzadko.

Pozdrawiam serdecznie.
Uwaga! Użytkownik Aplik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 350 / 8 / 0
Czy ktoś mógłby opisać jak zabrać się za kurację iboga ?
Cel: neutralizacja uzależnienia od opio

Interesuje mnie bardziej podjęcie kuracji korzeniem tj. chciałbym używać dłużej ale delikatniej.
Ktoś juz próbował w ten sposób i mogły podać rady "co jak i z czym się to je' ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.