cardimon201 pisze:a tak wogóle to mi się nie widzi za bardzo żeby policji chciało się specjalnie pierdolić z zagranicznym sklepem za kilka sadzonek czy trochę suszu , raz że to u nich jest legalne a dwa sklep nie ma obowiązku wiedzieć co jest legalne w innym kraju
Zasugerowałem zamówienie na chate bo wydaje mi się że bardziej sprawdzane są paczki zamawiane na PR. Kontrola i tak jest znikoma.
Wolny przepływ towarów nie tyczy się narkotyków. Kraje mogą go ograniczać do wybranych przez siebie towarów.
Teoretycznie nie można nadawać przez PP paczek poste restante na hasło, ale nie słyszałem, żeby były jakieś problemy z zagranicznymi. Jakbyś coś ktoś wiedział dokładniej, to chętnie się dowiem.
A tego już im się raczej nie będzie chciało - w tym czasie mogliby zarobić kilka stówek z mandatów, albo podbić statystyki gimbazą z pół lufki.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.