cardimon201 pisze:a tak wogóle to mi się nie widzi za bardzo żeby policji chciało się specjalnie pierdolić z zagranicznym sklepem za kilka sadzonek czy trochę suszu , raz że to u nich jest legalne a dwa sklep nie ma obowiązku wiedzieć co jest legalne w innym kraju
Zasugerowałem zamówienie na chate bo wydaje mi się że bardziej sprawdzane są paczki zamawiane na PR. Kontrola i tak jest znikoma.
Wolny przepływ towarów nie tyczy się narkotyków. Kraje mogą go ograniczać do wybranych przez siebie towarów.
Teoretycznie nie można nadawać przez PP paczek poste restante na hasło, ale nie słyszałem, żeby były jakieś problemy z zagranicznymi. Jakbyś coś ktoś wiedział dokładniej, to chętnie się dowiem.
A tego już im się raczej nie będzie chciało - w tym czasie mogliby zarobić kilka stówek z mandatów, albo podbić statystyki gimbazą z pół lufki.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.