Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
mikor pisze:
łapiąc sie za glowe czytając symptomy tej przypadlosci, dodam ze raczej nikt tych symptomów o taką przyczyne by ich nie podejżewał. np. Robienie na ostatnią chwile czy zwiewanie z lekcji....
Powiem Ci, że zmartwiłeś mnie :cool:
Chyba też się zacznę interesować psychologią z tego powodu, mógłbyś przybliżyć co to za książeczka? Mam nadzieję, że jak ją przeczytam to ocena nie spadnie mi do reszty jak sobie uświadomię to wszystko? ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Gael Lindenfield - "Poczucie własnej wartości"

moze nie w kazdej bibliotece bedzie.. ja mam to szczescie ze mam dostep do jednej z najwiekszych w kraju ale wsytarczy szukac w tym kierunku a napewno cos sie znajdzie, pozwala raczej zrozumiec co za gówno toczy od środka... niz niszczy jeszcze bardziej;).
  • 179 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: RysiuRonson »
[quote="Młody LSD"]
Ja mam takie małe postanowienie noworoczne....też drogi sport ale dostarcza dużo adrenaliny mianowicie malowanie graffiti na pociagach zamiast cpania ;-) ]

Jedno mozna z drugim ladnie polaczyc, dobra fuzja wiec wiesz... ;]
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Oj ja też sie kiedys fto bawilem . Nie umiem malowac, ale tagowałem pociągi. Kumple malowali (zajebiste rzeczy robili) a ja waliłem tagi. Unikaj SOK-u i bedzie git. Bo wyrok za to łatwo skroić, mały bo mały (przeważnie roboty społeczne, sprzatanie pkp, pociągów itp) ale zawsze nieprzyjemnosci. No i adrenalinki sporo, chociaz po czasie zaczynasz lajtowo do tego podchodzic. na bank lepsze to niz bless
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 36 / 1 / 0
ok to powiedzcie ci mozna komus wyjsc z uzaleznienia?czy jak ktoś sam nie che to nie da rady?mam wlaśnie kumpele 15lat...i wlaśnie tak ja pisallam keidys cpala jzu dizenw dzien,no a teraz co sobote,co 2!ogólnei to bierze zawczyaj fete+pixy +alko i ona wie ze jest uzalezniona,mówi to,nie pozwalam swoim kumpelom ,kolezankom brac bo nie chce bys kończyli tak jak ona!tyle ze ona keidys nawte chodzila na jakies terapie ale to nic nie dało,potrafiła zacpana na nie pusc!jej rodzice są jacys dziwni,wiedza ze cpała...bo miala mnóstwo testow robionych na obecnosc narkotyków,po za tym jzu miala prolemyz policja bo ktoś ją wydał!...cpa nadal,jej rodzice nie wiedza raczej tego,ale np pozwalają jej jeździc na dyski gdzie to wszystko się zaczęło...czy moge jjej jakos pomóc??.....
w życiu piękne są tylko chwile
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
malutka1989 pisze:
ok to powiedzcie ci mozna komus wyjsc z uzaleznienia?czy jak ktoś sam nie che to nie da rady?mam wlaśnie kumpele 15lat...i wlaśnie tak ja pisallam keidys cpala jzu dizenw dzien,no a teraz co sobote,co 2!ogólnei to bierze zawczyaj fete+pixy +alko i ona wie ze jest uzalezniona,mówi to,nie pozwalam swoim kumpelom ,kolezankom brac bo nie chce bys kończyli tak jak ona!tyle ze ona keidys nawte chodzila na jakies terapie ale to nic nie dało,potrafiła zacpana na nie pusc!jej rodzice są jacys dziwni,wiedza ze cpała...bo miala mnóstwo testow robionych na obecnosc narkotyków,po za tym jzu miala prolemyz policja bo ktoś ją wydał!...cpa nadal,jej rodzice nie wiedza raczej tego,ale np pozwalają jej jeździc na dyski gdzie to wszystko się zaczęło...czy moge jjej jakos pomóc??.....
Samemu trzeba sobie poukładać w głowie, żeby ci dragi nie były potrzebne.

Nie pomożesz takiej osobie w żaden sposób. Nie pomogą groźby, prośby ani NIC.

Wiem to z własnego doświadczenia, niestety...
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
ja bym powiedziala jej rodzicom...jest niepelnoletnia wiec moga ja wyslac na przymusowe leczenie..moze to niejest idealne wyjscie ale w sumie jakie inne znalesc...?-ale ja bym napewno nieczekaala az sie wjebie juz totalnie...dzialalabym jak tylko sie da w kady mozliwy sposob..
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yumm »
mikor pisze:
hmmm polecam medytacje jesli chodzi o zmienianie siebie
poza tym pare psycho kuracji na lsd tez moze pomoc... tylko w odpowiednim towarzystwie, miejscu i czasie i z odpowiednim nastawieniem ;]
Heh ciekaw jestem czy ty wiesz co ty pierdolisz..... LSD predzej bys znalazl w antycznym koszu Sandoz niż na papierze, A medytacją to mozesz sie wyciszyc i miec ciut bardziej optymistyczne podejscie do zycia A jak chcesz zmieniac osobowosc/charakter to najpierw musisz wybrac sie do psychologa i dowiedziec sie co masz spierdolone... A narkusy głownie mają bardzo zjebane poczucie własnej wartości stad chec cpania aby poczuc "moc" chec szybkiego zdobycia pewnosci siebie etc. etc. Sam byłem w szoku czytając książkę na ten temat i łapiąc sie za glowe czytając symptomy tej przypadlosci, dodam ze raczej nikt tych symptomów o taką przyczyne by ich nie podejżewał. np. Robienie na ostatnią chwile czy zwiewanie z lekcji....

Ps. zainteresowałem się psychologią.
mikor po co tyle agresji?
to co pisze opiera sie glownie na moim doswiadczeniu, nie na ksiazkach ktore przeczytalem ;]
narkusy ciagle sie oszukuja, usprawiedliwiaja swoje poczynania przed samymi soba, zawsze znajdzie sie jakies usprawiedliwienie, cokolwiek co da im poczucie, ze moga sobie zacpac ;] znam ten mechanizm z autopsji, pokonalem go samemu bez lekarzy, napisalem co mi pomoglo tylko po to, aby ktos sie zainteresowal tematem i mogl pomoc sobie (a kilku juz sobie w ten sposob pomoglo, nie jestem jedyny) - w zamian dostalem nienawisc i pogarde skierowana prosto w twarz - moze tobie by sie przydala psychoterapia gniewny duchu?

co do lsd - w coffeshopach sa dostepne narko testy, ktore mozna wykorzystac do sprawdzenia zawartosci kartonikow - chcesz sprawdzic moje?;]
aha, inne psychodeliki tez mozna wykorzystac w procesie rozszerzenia swiadomosci, a z niego w prostej lini wynika zmiana osobowosci ;]
dla zainteresowanych tematem: badania i publikacje doktora Learego (The Psychedelic Experience), ksiazki Roberta Antona Wilsona (Kosmiczny Spust, Powstajacy Prometeusz), materialy na temat medytacji sa ogolnodostepne w sieci i kazdy, kto chce znalezc to znajdzie ;]

zycze powodzenia!
Yumm
Uwaga! Użytkownik Yumm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: antler »
Wisior i jst <----------- tak nikomu sie nie pomoze. qrwa same chyba bylisce w osrodkach ilestam razy to jak myslicie ze taki mlody czlowiek 15 lat jak sam niechcee tam isc i to mu pomoze. Qrwa, jeszcze sie od innych cpunow nauczy igly uzywac, ucieknie na meline do kogos i takdalej. "co to tym dzieciom sie nudzi" - WLASNIE Lepiej niech to wczesniej przezyja niz jakby mieli taki etap zycia pozniej i sie wjebac w kryminal, stracic wszystko na co zapracowali w wieku doroslym.

A co do Mikora i jego
narkusy głownie mają bardzo zjebane poczucie własnej wartości stad chec cpania aby poczuc "moc" chec szybkiego zdobycia pewnosci siebie etc. etc.
Nie wiem czemu tak jest , to sie nie sprawdza. ale mozliwe bo spotkalem takich gosci co mowili ze jak nie sa nacpani to nie moga isc na akcje, zajebac ze sklepu, czy zebrac. a ja rzeczy prawie zawsze robilem na skrecie, i nie robilo mi roznicy . Tak samo przedtem jak zanim zaczolem kupywac woigole narkotyki .

to mi pewnosci siebie nigdy nie lepszylo, ani nie chcialem, nie wiem to jest tylko po prostu tak jak walenie sobie konia to robisz bo jest ladnie a nie zebys sobie samo-ocene polepszyl.

a najlepiej pracowity i pewny siebie i najlepiej robie jak jestem nie nacpany a daze do tego zeby byc, albo wiem w glowi ze bede nacpany jak to mzoe glupio brzmiec. Obojetnie nawet jak malo cpam i wiem ze to tylko bedzie na chwilke. To chyba jest jakis sekret; MIEC NADZIEJE . I wtedy sie robi lepiej. dlatego sie mowi po polsku na kogos jak jest taki jelop ze jest czlowiek beznadziejny , bo sam niema nadzieji i w siebie niewierzy.
tak samo jak ktos kazdych narkomanow moze uwazac za beznadziejnych., ale ja mysle ze nadziejny moze byc zebrak, prezes, prezydent, inwalida, daun, Ja, rywin, fanatycy religijni , obojetnie CHJYba

bo ja nie Bog. i tylko teraz sienadtym zastanowilem na codzien i tak czlwiek o tym nie mysli jak to dziala /przynajmniej ja nei/ i niechce bo to mi zajmuje za duzo enegii
Uwaga! Użytkownik antler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.