“Dosyć obiecująca jest próba podjęta przez Nową Zelandię. Kraj kiwi postanowił dopuszczać do legalnego obrotu te nowe substancje psychoaktywne, które zostaną przebadane i w przypadku których wykaże się stosunkowo niską szkodliwość dla użytkowników.”
Wie ktoś jakie nielegalne u nas substancje można tam kupić i jak ma się sytuacja ze smartshopami?
http://janstola.natemat.pl/62969,europa ... aport-2013
Przed założeniem tematu sprawdź czy nie ma już podobnego. mr_b
Co do palenia, to jest ono nielegalne, ale w tym kraju według statystyk pali ~14%. Dla Holandii jest to okolo4-5%, Polski 2%.
Jeżeli jesteś obywatelem, to nic złego nie grozi Ci za posiadanie marihuany w przypadku, gdy nie popełniasz przestępstwa. Nie wiem jak wygląda sprawa z imigrantami, w każdym razie napewno nie trzeba się bać trzepania na ulicy jak w Polsce.
Czeslaw nigdy nikomu źle nie życzylem.. tak to jest jak sie nastroj chemicznie reguluje...
Czeslaw pisze:40% danych statystycznych podawanych w rozmowach i w internecie to liczby z dupy. Źródła albo zamilknij.
zakładka Cannabis
W tym co podałem to mówiłem z pamięci, co do Nowej Zelandii dobrze pamiętałem bo jest to 14,6%
Dla Holandii 7%
Dla polski 1,1%
Dla roku 2012
Bo poki beda stare nie rozumiejace rzeczywistosci osoby w poltyce nierozumiejace problem medyczny po pierwsze nie kryminalny i wtedy podobne prawo wdrozyc co w Nowej Zelandi by uspokoilo sytuacje.
Sa jednak 4 patrie i ich podobne mutacje wogule bez pomyslu na narkotyki i nasz kraj.Trzeba takich ludzi mlodych jak my tutaj nowej calkowicie parti co by zaglosowala raz a dobrze,a nie kryminal ,to co inne kraje policyjne mowia jak USA,Niemcy ,Francja ,UK,Rosja.Na wszystko na nie.
Mlodzi apel do was nie tworzcie parti z tymi starymi co lata sa w sejmie a stworzcie nowa calkowicie partie i zmiencie te prawo by za chemie nie odpowiadac kryminalnie.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.