Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
eso pisze:te kanna faktycznie uzalezniaja duzo gorzej niz mj. zanim sprobowalem kanna jaralem prawie 10 lat ganje i nigdy takiego cisnienia na jaranie jak podczas ciagu z ur nie mialem. mozna sie zaskoczyc, zamawiajac ur myslalem, ze to kannabinoid wiec i bedzie tak jak z ganja a tu psikus. po 2 tyg. jarania, mega cisnienie jak sie skonczylo, z ziolem AZ TAK nigdy nie mialem.
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
postanowiłem napisać tutaj o tym co ostatnio mi się przydarzyło, ba - moja głupota.
no więc, cwany narkuch robiąc porządki w pokoju przypadkiem wynalazł w jakimś opakowaniu od płyty mały woreczek strunowy z etykietką MAM-2201. ponieważ narkuch nie miał nic do palenia, pomyślał "a może kopnie, a jak nie to kij z tym". jak chciał tak zrobił. ślina na koniuszek papieroska, cyk do woreczka (mialem wtedy mega ciśnienie i musialem się skuć jak dzika świnia... - na oko 20-30mg...). narkuch poszedł na dwór, ściągnął bucha, wrócił do domu, i... no właśnie. godzina wyciągnięta z życiorysu. po godzinie +/- obudzilem się (nie wiem czy to dobry zwrot) z kompletnie zakrwawionym nosem, rozciętym łukiem brwiowym oraz tak zbitym obojczykiem, że 15 minut zbieralem się do podniesienia się. z relacji mojej kochanej M. wynikało, iż:
-wszedłem do domu, konkretnie do kuchni i wziąłem nóż kuchenny, którym chciałem zrobić sobie krzywdę
-uderzyłem kobietę gdy chciała zabrać mi owy nóż
-padłem na glebę przy okazji zwiedzając blat stołu i kuchenkę swoim "ryjem"
-przez godzinę nie było ze mną kompletnie żadnego kontaktu, a gdy się ocuciłem powiedziałem "gdzie ja jestem? co ja robię" i padłem spowrotem
traktujcie tą historię jako przestrogę - syntetyczne kanna są ciekawe ale bardzo niebezpieczne. nikomu nie życzę takiej historii, od tego czasu nie tykam żadnych syntetycznych kann, maczan, mieszanek ziołowych - jak zwał tak zwał a ścierwo jest to samo
pozdrawiam
trzeba zrozumieć, że to wy jestescie problemem, a nie jakaś substancja
tak jak pisałem na początku i niektórzy mnie nie zrozumieli
nie przesadzajcie z dawkami, a będzie odczuwać tylko przyjemne aspekty palenia
jak nie potraficie, znajdzcie sposób żeby palić mniej
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.