Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Benzo? benzo fury? No bez niczego, nie znam sie na speedballowaniu :/
Pamiętaj, dobrym ludziom trzeba pomagać, tych których nie znasz możesz mordować i okradać http://www.youtube.com/watch?v=TnIQANWa4nY
  • 574 / 10 / 0
ile na drugi raz (po rocznej przerwie) mogę zarzucić trama? 800mg w ogoogle na mnie nie zadziałało na piewszy raz, teraz jak wezme 1000mg wystarczy? Dodam że benzo wpiejem na bierząco spore ilości
  • 1951 / 14 / 0
@jompej: bezo - benzodiazepiny. Leki przeciwpadaczkowe. A przez miks tramca z APB mógłbyś padaczki dostać.

@kreide: srogie dawki. Na pierwszy-drugi raz osobom bez tolerki bym polecał 300.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 452 / 2 / 0
Tramal się nie nadaje do miksowania z serotoninergikami. Istnieje ryzyko zespoły serotoninowego. Kiedyś przez głupotę przyjąłem aco-DMT będąc na małej dawce Tramalu ( coś koło 200mg) i skończyło się to objawami zs- zajebiste odrealnienie, puls pod 200, problem z poruszaniem, lało się ze mnie jak ze świni choć zazwyczaj na sajko jest mi zimno i myślałem, że zejdę. Miks z 6apb jest pewnie jeszcze bardziej niebezpieczny.
  • 574 / 10 / 0
69plateau pisze:
@kreide: srogie dawki. Na pierwszy-drugi raz osobom bez tolerki bym polecał 300.
te 300 to chyba nie zadziała... ile mam czekać na jakiś efekt?
jak mam SR to je pogryźć? szybciej zacznie działać? jakbym zaczął pić butle to efekt będzie szybszy niż po retardach?
  • 452 / 2 / 0
@kreide na wszystkie pytania masz odpowiedzi w tym wątku, wysil się trochę.
  • 1343 / 18 / 0
mam skierowanie do poradni leczenia bólu. Co mógłbym powiedziec, zeby mi wypisali tramal?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 1491 / 22 / 0
Jompej klasa A pisze:
Benzo? Benzo Fury? No bez niczego, nie znam sie na speedballowaniu :/
Tak jak koledzy napisali wyżej - chodzi o Benzodiazepiny. Widzisz ile wiedzy medycznej drzemie w forum dla ćpunów?
Poltram Combo to Tramal + Paracetamol, który definitywnie w takiej ilości, jaką podałeś ma prawo zniszczyć organy wewnętrzne, najbardziej wątrobę. Druga sprawa - branie Tramalu bez zabezpieczenia się benzodiazepinami grozi padaczką.
  • 182 / 3 / 0
Non pisze:
branie Tramalu bez zabezpieczenia się benzodiazepinami grozi padaczką.

biore kilka lat a po tramalu padaczki nie mialem. za to dostałem jej po ..odstawieniu klonów. także na prawde trzeba sporo ojebać tego tramadolu, żeby dostać po nim wstrząsów

Poprawiłem cytat. mrstothet.
  • 1343 / 18 / 0
imo sertra z SSRI ma działanie drgawkowe, w dużej dawce TLPD. Po sercie jest faktycznie "orgazm ziewny" - drżenie żuchwy podczas ziewania i lekkie drżenia palców u rak.
Najwieksza dawka jaka wziałem to 550, która nie spowodowała kaca, ale fontanne żygów
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.