Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
1) Byly tam domieszki nielegalnych substancji powstalych na drodze podobnych reakcji chemicznych, np. pochodne amfetamin
2) Tam gdzie obowiazuje prawo analogowe, nawet gdy powstala substancja jest legalna, to jedna mozna wykazac ze w pewnym momencie jej wytwarzania posiadalo sie substancje nielegalna - sprawa Scully'ego.
jestem tu gdzie jestem!
jestem tu gdzie jestem!
stawiam ci to samo jeśli będzie tak jak pisałeś
jestem tu gdzie jestem!
Lecz po rozczaroaniu zwiazanym z LSZ mam uzasadnione podejrzenia co do tej substancji.
SR - dziwne powiazania, czynia ludzi, wedle Twoich ustalen, ignorantami - ale spoko, masz prawo do tego.
Zobaczy sie, jak bedzie.
jestem tu gdzie jestem!
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe