Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
1) Byly tam domieszki nielegalnych substancji powstalych na drodze podobnych reakcji chemicznych, np. pochodne amfetamin
2) Tam gdzie obowiazuje prawo analogowe, nawet gdy powstala substancja jest legalna, to jedna mozna wykazac ze w pewnym momencie jej wytwarzania posiadalo sie substancje nielegalna - sprawa Scully'ego.
jestem tu gdzie jestem!
jestem tu gdzie jestem!
stawiam ci to samo jeśli będzie tak jak pisałeś
jestem tu gdzie jestem!
Lecz po rozczaroaniu zwiazanym z LSZ mam uzasadnione podejrzenia co do tej substancji.
SR - dziwne powiazania, czynia ludzi, wedle Twoich ustalen, ignorantami - ale spoko, masz prawo do tego.
Zobaczy sie, jak bedzie.
jestem tu gdzie jestem!
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.