Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1343 / 18 / 0
np. Jak bedziesz miała jeszcze jakies pytania - pisz
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 1188 / 5 / 0
Mogę tylko powiedzieć, że łączę neuroleptyk z alkoholem, dwoma piwami, biorę Risset w dawce 1 mg. Czuję się bardzo dobrze, dawki jednej substancji jak i drugiej są malutkie, nie ma żadnych negatywnych objawów. Myślę, że ani nie mogę się z bardzo bać ani szaleć z ćpaniem czy piciem do tego leku. Ale jest okej i czuję się na prawdę dobrze, pierwszy raz od dawna. :)
  • 1343 / 18 / 0
Krolik1993 pisze:
Mogę tylko powiedzieć, że łączę neuroleptyk z alkoholem, dwoma piwami, biorę Risset w dawce 1 mg. Czuję się bardzo dobrze, dawki jednej substancji jak i drugiej są malutkie, nie ma żadnych negatywnych objawów. Myślę, że ani nie mogę się z bardzo bać ani szaleć z ćpaniem czy piciem do tego leku. Ale jest okej i czuję się na prawdę dobrze, pierwszy raz od dawna. :)
i'm glad so. Risperidon ma o tyle dorze, ze jest odwrotnym agonista recepotra d3, zas arypiprazol agonista d2. Nie istnieje lek, który byłby ich połaczeniem?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.