Organiczne substancje psychoaktywne, oddziałujące na receptory serotoninowe w mózgu.
Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 684 / 154 / 1
Romantyczka pisze:
A jaki kolor miało to 4-aco-dmt? Powinno się jeść białe psychodeliki. Gdy ciemnieją , to znaczy, że się zepsuły.

Mój kolega kiedyś zjadł czarne 4-aco-dmt i bardzo źle się czuł. Ale żółte psychodeliki też są trochę zepsute.
Czarne aco ?, to takie w ogóle może istnieć xD ?.

Myślę, że tryptaminy ( no... pochodne jej ) mogą być groźne dla życia - właściwie to zależy z jakiej strony na to spojrzeć. Mogą być to zwykłe schizy i wkręcamy sobie tylko dalej i czujemy jakieś bezdechy itd %-D , a jednak czasem niebezpieczne są skoki ciśnienia...

W ogóle jak można wpierdzielić czarny syf Xd.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2013 przez owerfull, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1587 / 11 / 0
Ja myślę, że to jednak są "schizy"
rchiro the best
  • 2775 / 40 / 0
Nie, to nie są "schizy" dziecko

Żadne głupie wkręty
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2013 przez BS, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 154 / 1
BS pisze:
Nie, to nie są "schizy" dziecko

Żadne głupie wkręty
Myślę, że jednak niektórzy bardzo sobie wkręcają takie objawy. Nie przeczę, że często rzeczywiście się coś dzieje, ale ludzie mają skłonności do wyolbrzymiania ;).
  • 755 / 19 / 0
A ludzie, co sprawia, że uważacie przytoczone przeze mnie przypadki za urojenia narkomanów?
  • 5299 / 106 / 0
Owerful@ tak, wkręcają sobie, że jest im słabo do tego stopnia aż tracą przytomność? Proszę Cię. Na dobrą sprawę tryptaminki to rc-ki, które nie wiadomo jak działają na człowieka poza tym, że mu lekko kolorowo na umyśle. Kiedyś po 4-HO-MiPT dość słabo się czułem i miałem kata, że to już mój czas nadszedł :) To nie są do końca bezpieczne substancje
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 2775 / 40 / 0
No nie są. Muszę przyznać, że im dłużej bawię się psychodelikami tym większe mam przeczucie, że tryptaminy nie są takie łagodne jak się wydaje i mogą narobić więcej szkody niż fenyloetyloaminy (do tych szkód nie wliczam bodyloadu, który zazwyczaj jest silniejszy na fenetylaminach)
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2013 przez BS, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
@BS Co konkretnie masz na myśli?

Może jakieś dlugofalowe, późnookazującesię albo w ogóle nieoreślone w czasie konsekwencje?
  • 2775 / 40 / 0
W sumie to nic konkretnego. Odnoszę wrażenie, że jak już dojdzie do jakichś nieprzyjemnych, niebezpiecznych sytuacji na tryptaminach to zazwyczaj dolegliwości są dużo większe niż po sporym przesadzeniu z fenetylaminami. Mam tu na myśli te zaburzenia oddychania czy też coś co przypomina niewydolność serca. Przy czym z tryptaminami to nawet nie trzeba przesadzać bo potrafią to zafundować w całkiem normalnych dawkach.
  • 684 / 154 / 1
rysiekzklanu pisze:
A ludzie, co sprawia, że uważacie przytoczone przeze mnie przypadki za urojenia narkomanów?
To jak wytłumaczysz przypadek delikwenta, który myślał ( po 4-AcO-DMT ), że jego serce nie wytrzyma i wyskoczy z klatki piersiowej, a w rzeczywistości tętno było naprawdę normalne, może troszkę ponad normę.

Nie przeczę, że pojawiają się takie przypadki prawdziwych bezdechów i problemów z sercem, ale wątpię żeby każdy przypadek taki był :scared: .
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.