Dzisiaj siedząc sobie na ławce z kolegą w godzinach popołudniowych podbił do nas radiowóz i klasycznie przeszperał. Miałem ze sobą plecak który towarzyszył mi w wielu wyprawach i chcąc nie chcąc smerfy też go przeszperali. Znalezli w nim z 30 opakowań po Acodinie, troche liści mięty, i z dwa ziółka, które są po prostu przypadkowymi roślinkami. Wrzucili to do swoich testerów, żaden nic nie wykazał. Popytali co i jak, powiedziałem ze to na kaszel a ziółka na alergie i problemy z płucami itd. Na koniec wylegitymowali i puścili wolno. Pytali czy mam tego więcej w domu. Nie jestem pewny czy mam się czego bać, mogę się spodziewać wizyty lub dalszego postępowania w tej sprawie czy jestem cholernie przewrażliwiony? Dodam że trafił mi się typowy pies, zagroził wpierdolem, powyzywał etc.
Aha, wszystko co miałem oddali mi z powrotem. Nic nie zabrali do siebie.
Jak uważacie?
Swoją drogą jakim trzeba być leniem by trzymać w plecaku 30 opakowań po kaszlaku ;-)
Temat można zamknąć. ;-)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.