jeanse pisze: całkiem sporo tego B6, jakby 5 dziennie to B6 jest 500%, czy taka nadwyżka B6 czymś skutkuje?
Przyjmuje się, ze spożywanie do 100 mg dziennie jest bezpieczne - musiałbyś jeść suple garściami...
Mimo to polecałbym stosować suplement z większą dawką magnezu w stosunku do zawartości B6 - albo osobno b6 i osobno magnez brać.
Mam wrażenie, że B6 to witamina mało kosztowna w produkcji, bo wszędzie pakują ją w dużych ilościach, a dawki magnezu są słabe.
TheAcolyte pisze:Wlasnie browar, jak noopept sie sprawuje?
Melancthe pisze:A nie wystarczy w celu uzupełnienia potasu jedzenie dużych ilości bananów, awokado, pomidorów?
jeanse pisze: ale sprawdziłbym jak mxe pasowałoby do moich naturalnych miksów, tylko skąd to wziąć, receptę mogę mieć na to co jest w obiegu, czy jest mxe? prędzej ketamina. Na portalach aukcyjnych mxe, metoksetamina, methoxetamine jakoś nie mogę znaleźć. Gdzie to można kupić i za ile?
Pingwin pisze:@Askero
Nie zapominamy, że magnezu dość sporo w jedzeniu przyswajamy ;).
Bonhart2000 pisze:jeanse pisze: Mam wrażenie, że B6 to witamina mało kosztowna w produkcji, bo wszędzie pakują ją w dużych ilościach, a dawki magnezu są słabe.
Co do mojego pytania o potliwości, serio nikt z tym nie ma problemu ani rady ?
Mateo017 pisze:Siema.Stosowal ktos bilobil ? Zakupilem intense I przymierzam stosowac dwa razy dziennie na dzwony w uszach I jak by to powiedziec omulenie..Przez ostatni czas dobrze balowalem oczywiscie duzo fajkow tez poszlo ale rzucam dla zwiekszenia efektywno sci ktos stosowal na pisk przedewszystkim
Ale jak wyżej , to raczej dla starszych ludzi na pamięć ;)
Co do szumów usznych to Johny polecal cynamon jak dobrze kojaże, IMO to będzie skuteczniejsze.
Bover0 pisze: Co do mojego pytania o potliwości, serio nikt z tym nie ma problemu ani rady ?
Do dłoni to możesz użyć talku, a resztę olej i noś lekkie ubrania. Nie wiem co mogę poradzić - bo ja z dłońmi nie mam problemu a przy ćwiczeniach lejący się pot sprawia mi przyjemność ;p
Prognozowane skutki? Dlaczego plastry z nikotyną na stałe?
(zwiększa się motywacja, lekko niweluje senność, a prokrastynacja też poniekąd odchodzi w zapomnienie, znika też to "przymulenie" jakby "odrealnienie").
Bezpiecznie stosować małe dawki DXM z escitalopramem?
Imbir - wystarczy sproszkowany?
Stimsy zmniejszają także stężenie jonów potasu, magnezu, wapnia i fosforanów. Empatogeny sodu, magnezu i potasu. Etanol powoduje zmniejszenie ilości potasu, magnezu, wapnia, fosforanów, wodorowęglanów i chloru, powoduje też odwodnienie, ale jednocześnie zwiększa stężenie sodu we krwi, poprzez blokadę działania wazopresyny. Opiaty zmniejszają sód, chlor i potas. Psychodeliki zmniejszają magnez, sód i wapń, zarówno serotoninowe, antagoniści NMDA jak i kannabinoidy (w tendencji rosnącej, głównie jeśli chodzi o magnez). GHB zmniejsza głównie potas, ale także sód i magnez.
Pytanie z innej beczki - wie ktoś jak jak pokonać nadmierne pocenie całego ciała ? Najbardziej zależy mi na dłoniach.Wiecznie spocone ręce są sporym dyskomfortem ,szczególnie przy witaniu się z kimś.Czy to może być wywołane stresem oksydacyjnym przez stimsy ?
Idzie lato więc teraz szczególnie dokuczliwy temat.
W jakich dawkach?JohnyHa pisze: Moje trio na odchudzanie, które zawsze polecam to: pieprz cayenne, cynamon i imbir. Na tym przytyć się nie da praktycznie, a nadwagę zrzucasz bez zmiany diety. Ja mam lekką niedowagę(raptem 3-4kg), a wpierdalam dużo i syto :-D
A nie wystarczy w celu uzupełnienia potasu jedzenie dużych ilości bananów, awokado, pomidorów?
@Johny - odnośnie tego miksu przypraw odchudzających kilka pytań:
1) Ile dziennie tego bierzesz?
2) Na raz czy rozłożone, jeśli tak to jak?
3) Czy obróka termiczna zmienia właściwości? Czy branie ich osobno o różnych godzinach zmienia właściwości? (Przykładowo: cayenne wrzucałbym jako część marynaty do kurczaka, a kurkumę mieszał z ryżem i curry. Cynamon jem z serkiem wiejskim, także tu na pewno nie ma to znaczenia)
2)jw.
3) Branie osobno nie zmienia właściwości, obróbka termiczna usuwa ich działanie w dużym(imbir) lub całkowitym(cynamon)stopniu. Jedynie pieprz cayenne nie powinien tracić właściwości. Kurkuma już na odchudzanie nie jest, ale ona obróbkę termiczną powinna przeżyć, pamiętaj jednak o dodawaniu pieprzu.
Pytałem już w innym wątku, ale dołącze i tu pytanie: od 2 tygodni biorę esci (pomysł lekarza), od poniedziałku/wtorku spróbuję medikinet (pomysł mój, jestem przekonany że mam ADD, niestety psychiatra nie wiedział (!) co to jest ADD więc trudno było mu je zdiagnozować). Czy sa przeciwwskazania łączenia tych leków? Po esci nie zawuażyłem różnicy w zasadzie problemem z dochodzeniem.
Z mxe jest taki problem, że rozwala nerki, podobnie jak ketamina, urosept który proponujesz na usypienie neuro, to wstawiłeś do diety niemal proroczo :)
Pierwszy wybór to galantamina, pewnie dużo skuteczniejsze niż lecytyna w hurtowych ilościach, chociaż i lecytyna powinna dać efekt, bardziej burzliwe będą reakcje acetylocholinesterazy :)
więcej cząsteczek Ach będzie przypadało na jedną Ache, tak przynajmniej można przypuszczać, chociaż układ enzymatyczny może się tez dopasować.
Co mu u diabła wspólnego aspartam z aparaginianem?
JohnyHa pisze: Kwas asparaginowy jest metabolitem aspartamu. Kwas ten jest częściowym agonistą NMDA i niektórzy ludzie się boją, że to wywoła ekscytotoksyczność w dużych dawkach.
Jeśli chodzi o aspartam to główne obawy wiązały się, z tego co wiem, z metanolem, który powstaje przy trawieniu aspartamu i z ewentualnym nadmiarem fenyloalaniny, a nie kwasu asparaginowego.
Jeśli jednak kwas ten może być szkodliwy, to wezmę ją sobie do serca i będę łączył różne związki magnezu w suplementacji ;)
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.