Możliwe, że suplementacja chlorkiem sodu w czasie używania różnych specyfików nie tyle powoduje odwrócenie spadku jonów sodu we krwi co też uzupełnia jony chlorkowe. Przykładowo MDMA powoduje wydzielenie wazopresyny przez co powstaje hiponatremia, ale nie hipochloremia. Efektem zjazdu nie jest więc także paranoja jak po stimsach, ale głównie ogólne osłabienie i depresja. Oczywiście dochodzą tu też efekty jak downregulacja receptorów.
Stimsy zmniejszają także stężenie jonów potasu, magnezu, wapnia i fosforanów. Empatogeny sodu, magnezu i potasu. etanol powoduje zmniejszenie ilości potasu, magnezu, wapnia, fosforanów, wodorowęglanów i chloru, powoduje też odwodnienie, ale jednocześnie zwiększa stężenie sodu we krwi, poprzez blokadę działania wazopresyny. Opiaty zmniejszają sód, chlor i potas. Psychodeliki zmniejszają magnez, sód i wapń, zarówno serotoninowe, antagoniści NMDA jak i kannabinoidy (w tendencji rosnącej, głównie jeśli chodzi o magnez). GHB zmniejsza głównie potas, ale także sód i magnez.
Jony wodorowęglanowe regulują ilość H+ w organizmie, ich nadmiar przyczynia się do zasadowicy, a niedomiar kwasicy metabolicznej. Co do niektórych substancji literatura jest strasznie niekompletna i trudno znaleźć coś sensownego jeśli chodzi o zużycie elektrolitów.
Tyler Durden pisze: O'Sole
JohnyHa pisze: Moje trio na odchudzanie, które zawsze polecam to: pieprz cayenne, cynamon i imbir. Na tym przytyć się nie da praktycznie
Pytanie z innej beczki - wie ktoś jak jak pokonać nadmierne pocenie całego ciała ? Najbardziej zależy mi na dłoniach.Wiecznie spocone ręce są sporym dyskomfortem ,szczególnie przy witaniu się z kimś.Czy to może być wywołane stresem oksydacyjnym przez stimsy ?
Idzie lato więc teraz szczególnie dokuczliwy temat.
JohnyHa pisze: Moje trio na odchudzanie, które zawsze polecam to: pieprz cayenne, cynamon i imbir. Na tym przytyć się nie da praktycznie, a nadwagę zrzucasz bez zmiany diety. Ja mam lekką niedowagę(raptem 3-4kg), a wpierdalam dużo i syto :-D
A przy okazji, stosował tutaj ktoś dietę bezglutenową?
Ale najlepszy zdecydowanie jest Kaldyum 600 mg- takie wielkie kapsułki z granulkami o przedłużonym uwalnianiu, ale jeszcze niedawno był na receptę i chyba się to nei zmieniło. Warto poprosić lekarza jakby co, preparat jest świenty
1) Ile dziennie tego bierzesz?
2) Na raz czy rozłożone, jeśli tak to jak?
3) Czy obróka termiczna zmienia właściwości? Czy branie ich osobno o różnych godzinach zmienia właściwości? (Przykładowo: cayenne wrzucałbym jako część marynaty do kurczaka, a kurkumę mieszał z ryżem i curry. Cynamon jem z serkiem wiejskim, także tu na pewno nie ma to znaczenia)
Pytałem już w innym wątku, ale dołącze i tu pytanie: od 2 tygodni biorę esci (pomysł lekarza), od poniedziałku/wtorku spróbuję medikinet (pomysł mój, jestem przekonany że mam ADD, niestety psychiatra nie wiedział (!) co to jest ADD więc trudno było mu je zdiagnozować). Czy sa przeciwwskazania łączenia tych leków? Po esci nie zawuażyłem różnicy w zasadzie problemem z dochodzeniem.
Zamówiłem na próbę 2g i dam znać co i jak :-)
Z MXE jest taki problem, że rozwala nerki, podobnie jak ketamina, urosept który proponujesz na usypienie neuro, to wstawiłeś do diety niemal proroczo :)
problem z MXE to niestety wpływ na oun, promuje psychodeliczne odczucia, czyli wyłącza świadomość, raczej nie wpływa to na dedukcję korzystnie. Mówisz że otoczenie nie widzi że jedziesz na stymulantach, bardzo możliwe, być może tylko Ty widzisz te pozytywne efekty :)
to żart, o czym informuję :) , moim zdaniem MXE niekoniecznie wpływa na IQ bardziej na motywę, aktywizuje co najmniej 4 podstawowe neuroprzekaźniki, przypuszczam, że bardziej D N i Ach niż S.
najgorszy to ten skutek na nerki, wysiadają przy dłuższym stosowaniu
ale sprawdziłbym jak MXE pasowałoby do moich naturalnych miksów, tylko skąd to wziąć, receptę mogę mieć na to co jest w obiegu, czy jest MXE? prędzej ketamina. Na portalach aukcyjnych MXE, metoksetamina, methoxetamine jakoś nie mogę znaleźć. Gdzie to można kupić i za ile?
mam zastrzeżenia ale :)
ps.
Teoretycznie podchodząc do sprawy postawiłbym na inhibitory wychwytu zwrotnego.
W drugiej kolejności na upregulację i tu jest więcej możliwości.
Pierwszy wybór to galantamina, pewnie dużo skuteczniejsze niż lecytyna w hurtowych ilościach, chociaż i lecytyna powinna dać efekt, bardziej burzliwe będą reakcje acetylocholinesterazy :)
więcej cząsteczek Ach będzie przypadało na jedną Ache, tak przynajmniej można przypuszczać, chociaż układ enzymatyczny może się tez dopasować.
Jaki inhibitor wychwytu zwrotnego dla D i N S zamiast MXE? I tylko tyle to be glad :)
jakby podejść do galantaminy tak jak to MXE to rzeczywiście różnic wielkich może nie być :)
galantamina w dużej dawce tez daje niepożądane efekty, ale zaburzenia tylko na poziomie jednego neuroprzekaźnika, czyli jednak bardziej bezpieczna (tez bardziej przebadana klinicznie niż MXE).
przedawkowanie galantaminy:
"Objawy przedawkowania galantaminy mają być podobne do objawów przedawkowania innych parasympatykomimetyków. Są to na ogół objawy ze strony ośrodkowego układu nerwowego, przywspółczulnego układu nerwowego oraz płytki motorycznej. Poza osłabieniem mięśni i pęczkowych drgań mięśni mogą wystąpić niektóre lub wszystkie oznaki przełomu cholinergicznego, takie jak: silne nudności, wymioty, skurcze jelit, biegunka, nadmierne wydzielanie śliny i łez, poty, bradykardia, obniżone ciśnienie krwi, omdlenia i drgawki. Narastające osłabienie mięśni wraz z nadmiernym wydzielaniem śluzu w drogach oddechowych i skurczem oskrzeli może doprowadzić do ostrej niewydolności oddychania."
przełom cholinergiczny, jakże to podobne objawy do delirium, czyżby to to samo?
jeszcze takie pytanko gdzieś tam w poście miałeś wątpliwości do mleczanu magnezu, dlaczego?
Podałeś to jako negatywny przykład, razem z MgO, moim zdaniem mleczan magnezu to jedna z najlepszych postaci.
zupełnie nie polecałbym natomiast asparaganinu, z tych samych względów co aspartamu.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.