Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 110 / 1 / 0
Ja mam problemy z uzyskaniem recepty :retarded:
W poprzednim miejscu zamieszkania dostawałam je od ręki, a teraz w innym mieście kobieta daje mi benosen i inne ziołowe bzdety. No co jest? :#:
  • 61 / / 0
Wczoraj myślałem że sobie wezme 10mg i coś porobie na kompie, pooglądam tv i pójde spać. Skończyło się jak zwykle, zżarłem w sumie 40mg, oczywiście bezwiednie i czułem się jak pies po lobotomi. Co to jest za mechanizm, że ludzie tak na tym dorzucają?

Jak ktoś bierze SSRI, jak ja, to niech bardziej uważa-są przypadki, chyba 2, zabójstw po połączeniu zolpi i ssri, jak i zwiększone działa deliriantyczne (jak to sie kurwa odmienia?!).
  • 351 / 12 / 0
Ja z nadzieją, że wydębie zolpi na sen dostałem..no właśnie nic, zwiększył mi dawkę neuro o śmieszną ilość...po 3x wiekszej nie mogłem zasnąć :roll:
Uwaga! Użytkownik Marek336 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 408 / 3 / 0
Loolz pisze:
ak ktoś bierze SSRI, jak ja, to niech bardziej uważa-są przypadki, chyba 2, zabójstw po połączeniu zolpi i ssri
Masz na myśli dawki nasenne czy ćpalnicze ?
Loolz pisze:
działa deliriantyczne (jak to sie kurwa odmienia?!).
Deliryczne ;)
Uwaga! Użytkownik FrozenSynapse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 12 / 0
Jak rano zarzuciłem 400mg kofeiny i teraz zarzuce 40mg zolpi to uspokoi czy nakręci?

dobra, nie ważne zaraz chyba zdechnę od tej kofeiny, tak sobie teraz policzyłem to ponad gram na dobę mi wyszedł :-/

ćpać 7 lat, wszystko co się da i umrzeć od legalnej kofeiny, bezcenne.. :scared:
Uwaga! Użytkownik Marek336 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1188 / 5 / 0
Jak ktoś bierze SSRI, jak ja, to niech bardziej uważa-są przypadki, chyba 2, zabójstw po połączeniu zolpi i ssri, jak i zwiększone działa deliriantyczne (jak to sie kurwa odmienia?!).
Ojej... Przestraszyłeś mnie. Jem 20 mg fluoksetyny dziennie i dzisiaj dostałam 10 tabletek zolpidemu po 10 mg, za chwilę miałam zjeść jedną, ale zaczynam się bać. Śmierć mi bliska ostatnio, a jak połączenie tych dwóch leków jest w temacie to ja już sama nie wiem. :(
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 12 / 0
Eee tam po 1 tabletce raczej nikogo nie zasztyletujesz ;-)
  • 1188 / 5 / 0
Hah, no mam nadzieję, jakoś tak się przestraszyłam. :( Dobra, biorę, jak nie będę pisać na forum przez parę dni, to pamiętajcie - nie bierzcie zolpidemu do fluoksetyny... :D
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 12 / 0
Ja dzisiaj zarzucam 40mg zolpi do tego 100mg serty i 200mg kwetiapiny tylko mnie jeszcze serce boli po 'ciągu kofeinowym' i tylko tym się martwie :-)
  • 1188 / 5 / 0
To sporo, ja jestem wrażliwa na tego typ leki. Właśnie sobie trzymam pod językiem 10 mg i czekam na jakieś efekty. ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.