uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 218 / / 0
A to dzisiaj moj mały tegoroczny outdoor mnie zaskoczył. znalazłem 5 dojrzałych pestek w Passion#1 :D . Widocznie ktorys meski kwiat musial sie otworzyć przy ścinaniu. w Poblizu watpie by byly inne plantacje, a hermow nie bylo...
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
aaa... do czego zmierza ten temat? :D
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="Rastuch"]
aaa... do czego zmierza ten temat? ]

Może...do rozmowy o wielkim nieprawdopodobieństwie zwanym apomiksją.
O którym mówiono kiedyś w b.lab na OG.i pisano coś o braku jakichkolwiek dowodów na to, że apomiksja trafia się u konopi. A tu jest w dziale H. jakiś fragm: z książki gdzie jest mowa o sporadycznym występowaniu A. u roślin normalnie się tak nie mnożących - w tym wlasnie konopi../. Oraz abstrakt do jedynego art. o chemicznym indukowaniu apomiksji / właściwie jedyny art. na ten temat jaki udało się w ogóle odnaleźć /

A może to nie zmierza do nikąd.

Ps: I ja bym stawiał na: kilka otwartych pylników przed kasacja męskich: opcjonalnie na pojedynczego banana na żeńskiej. Oby nie kilka pyłków z jakieś dziczki .. ;( / lepiej już jeden banan/
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 52 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: konradts »
swego czasu pewnien autorytet na forum pisal o hermafrodytach.
wynienil pare ich typow,w ktore nie bede sie teraz szczegolowo wglebial.
wspomnial natomiast o tranwescycie,ktory ma jedynie pojedyncze meskie kwiaty na sobie.

zdazyla mi sie taka sytuacja rok temu,ze mialem 2-10 nasion na krzaku,a mezczyzni zostali wyeksterminowani juz po preflowerach.roslina, mimo strasznej ilosci zywicy(cos a'la destroyer!)i a apropos wspanialemu zapachowi truskawek nie kopie wcale.

a biorac pod glebsza analize Twoj temat/post mysle ze nie dopilnowales pozbycia tych meskich szowinistycznych swin zanim zaczely tryskac swoim nasieniem
  • 155 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kombajn »
chlopak sie ucieszyl i gratulujemy mu. Tak trzymac kruczy. :)
Co do hermow to shermil mi sie meski i spadlo troche pylku z niego na zenskie, zebralem ok 15 nasion z 9 roslin.. i towar klepal.. :) wiec roznie to bywa :)
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2006 przez kombajn, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kombajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
widze ze moj post wzbudzil male wzburzenie. W zasadzie chodzilo mi o wasze opinie o ich pocodzenie i co z nich moze byc. Mam jeszcze takie male pytanie do autorytetów: jezeli byl to herm z jednym jajem to jakie jest prawdopodobienstwo ze nastepne pokolenie tak samo bedzie miale jedno jajo :)
  • 645 / 3 / 0
kruczy pisze:
widze ze moj post wzbudzil male wzburzenie.
Mało tu się dzieje wiec nie ma się co dziwić.
kruczy pisze:
W zasadzie chodzilo mi o wasze opinie o ich pocodzenie i co z nich moze byc. Mam jeszcze takie male pytanie do autorytetów]

A są tu jakieś autorytety ? To Nie OG.
Nikt Ci nie poda prawdopodobieństwa: o czym dobrze wiesz.
Na OG była dyskusja - wspominana tu wiele razy:

1- strona dysputy- takie nasiona są ok: i w dobrych warunkach się nie hermią
2: są mocno podejrzane.- będą hermy/ ile?? A kto to wie..

mowa była raczej o nasionach po celowym zapylaniu hermem mającym kilka bananów.
Wybierz sobie opcje która wolisz. Ja zawsze byłem za opcja numer 2.
konradts pisze:
zdazyla mi sie taka sytuacja rok temu,ze mialem 2-10 nasion na krzaku,a mezczyzni zostali wyeksterminowani juz po preflowerach.roslina, mimo strasznej ilosci zywicy(cos a'la destroyer!)i a apropos wspanialemu zapachowi truskawek nie kopie wcale.
Nazywało się to Shark? I było Fx po hybrydzie Białej wdowy[/out/dziczka] ?? . Wypisz wymaluj pasuje do opisu: / poza sporadycznymi sprawozdaniami, że nie jest zerowej mocy a tandetnej / Oraz poza występowaniem hermafrodytów.

Hermy są po prostu dosyć częste. I nie zawsze są to rośliny herm fifty fifty/ często są to pojedyncze banany na krzaku których można wcale nie zauważyć.
  • 52 / 3 / 0
Fubar pisze:
konradts pisze:
Nazywało się to Shark? I było Fx po hybrydzie Białej wdowy[/out/dziczka] ?? . Wypisz wymaluj pasuje do opisu]
zaden shark
pasja z holenderskiej pasji f1.
moc nawet nie tandetna.nie miala nic thc.ale a propos to mily,truskawkowy wypelniacz do joystickow.
pozdrawiam
  • 645 / 3 / 0
konradts pisze:
zaden shark
pasja z holenderskiej pasji f1.
moc nawet nie tandetna.nie miala nic thc.ale a propos to mily,truskawkowy wypelniacz do joystickow.
pozdrawiam
czyli wypisz wymaluj sytuacja z tej tabelki]http://img202.imageshack.us/img202/7666 ... typ5vz.gif[/img]

skad te nasiona?
Wszystkie krzewy były takie?
  • 52 / 3 / 0
4 rosliny nie roznily sie niczym,poza kolorem(jedna z nich byla fioletowa).ba,nawet ta feralna byla identyczna jeszcze na tydzien,dwa przed preflowerami
piata to brzydkie kaczatko-ta omawiana.chemotyp cdb?...hmm a nie kloci sie to z tym,ze budowa typowa dla sativy?:
-"rozlazle",bardzo slabo zbite topy
-"rozlazlosc" calej rosliny
-zdecydowanie owocowy zapach
-bardzo dlugie dochodzenie kwiatkow,pozne kwitniecie.skonczyla 1list.braklo jej tygodnia.reszta suszyla sie juz 25-30 wrzesnia.
na stowe nie zaplodnila sie przypadkiem.wykluczam taka mozliwosc.
moja hipoteza jest taka,ze wytworzylo sie na niej pare bananow i zrobila(zrobil)sobie 2-10 nasion.z drugiej strony nie znalazlem tych meskich kwiatkow co argumentowaloby w pewnym stopniu apomiksje
pestki prosciutko z DP.
co o tym myslisz?
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2006 przez konradts, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.