Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
staż ćpania
jeden raz-pół roku
9
2%
pół roku - rok
19
5%
rok-3 lat
77
20%
3 lata - 5 lat
92
24%
5lat- 10lat
111
29%
10lat - 15 lat
52
13%
15 lat - 20 lat
10
3%
20lat i więcej
16
4%

Liczba głosów: 386

ODPOWIEDZ
  • 91 / 1 / 0
6 lat, wliczając alkohol.
3 lata, wliczając sporadycznie mj.
1 rok, wliczając GBL.
Jeśli chodzi o używki, to jestem raczej jaroszem. :)
  • 126 / / 0
Zdziwiło mnie, że tyle osób ma tak krótki staż (jak w sumie ja). Nie wiem jak odpowiedzieć na pytanie-zacząłem pić 6-7 lat temu, mj paliłem przez ostatnie 3-4 lata, grzybki, kartony, DXM, pojedyncze próby ze stymulantami- w ciągu ostatnich 2 lat.
Uwaga! Użytkownik Jezus z bagien nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3732 / 45 / 0
Szesc lat, jest wporzo.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 351 / 12 / 0
6-7 lat a mam w sumie bo za miesiąc 22 lata, człowiek się zmienił, wystarczy spojrzec na moje pierwsze posty, tak te o gałce...
Uwaga! Użytkownik Marek336 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2334 / 9 / 0
7 lat od pierwszej libacji alkoholowej (znudziło się, to bardziej zwierzęce niż ketony). 5 lat z hakiem od pierwszej kreski i pierwszego macha. Ze 3, 4 lata konkretniej. Ponad 80 substancji i setki miksów na koncie %-D. Póki co jest przednio.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013 przez blablab, łącznie zmieniany 3 razy.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 766 / 134 / 6
Dwa lata od pierwszych prób (pseudoefka, THC, DXM, 4-HO-MET...), a 2,5 roku od kiedy poszerzam wiedzę na ten temat. Z alkoholem będą z 3 lata, aczkolwiek nigdy go nie lubiłem i zdanie podtrzymuję. Przez ten czas przewinęło sie wiele rzeczy z każdej kategorii (ok. 70 substancji), ale uważam, że czasy hardcore'u z ostatnich wakacji skończyły się i już nie wrócą. To dobrze, bo wolę rozsądnie odkrywać nowości niż odmóżdżać się ciągami, ciekawość nigdy nie traci swojej magii.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 499 / 2 / 0
5 lat minęło jak jeden dzień...
  • 237 / 10 / 0
6 lat- dużo się tego tematu przewinęło, wiele mi to w życiu zjebało, trochę na gar dało, ale też wiele wspaniałych chwil i wspomnień zaoferowało + aktualnie mam problem tylko z alkoholem cała reszta raczej cyklicznie weekendowo.

EDIT: poza tym już chyba był podobny topic...
All that I need,
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
  • 31 / / 0
gandzia od jakichś 4 lat. Psychodeliki 3. W międzyczasie jakiś empatogen, czy stymulant raz na czas.
  • 510 / 14 / 0
Zarejestrowałem się na talk po dwu latach znajomości mj. (zatem ok. 9 lat)
Jeśli liczyć EtOH - 12.
Jeśli zaś nikotynę - 13.
Nieźle.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2013 przez mrstothet, łącznie zmieniany 1 raz.
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.