Co moge Twoim zdaniem najlepiej moze przepisac psychiatra na potrzebe opanowania sporej ilosci materiału do nauki?
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Co moge dołaczyć z preparatów dopingujacych mózg do piracetamu?
Według mnie, jeśli zażywasz piracetam to może warto dorzucić antagonistę nmda np.memantynę, huperzine A, galantaminę (ewentualnie suplementacją magnezem najlepiej w postaci treonianu)
acodin w dawkach nienarkotycznych (do 8 tabletek na dobe) może sie sprawdzic?
Co moge Twoim zdaniem najlepiej moze przepisac psychiatra na potrzebe opanowania sporej ilosci materiału do nauki?
JohnyHa pisze: Często polecana jest cholina do piracetamu. Również warto suplementować magnez.
JohnyHa pisze:DXM to zdecydowanie najlepszy antagonista NMDA dostępny na rynku. Lepsza jest jedynie ibogaina ;-)
JohnyHa pisze:Amfetamina lub metylofenidat to najlepsze co psychiatra może zapisać do nauki.
Widziałem rękę jego
[...]
gdzie kupie choline?
Mówisz serio?
DXM jest najlepszym antagonistą NMDA i akurat to działanie jest drugorzędne, dużo większa rolę odgrywa antagonizm nACHr i agonizm sigma.
I co - wystarczy powiedziec "mam problem z nauka" i ma przepisywac różowa recke?
JohnyHa pisze:W aptece?gdzie kupie choline?
Nie, żartuje sobie. Lubie wkręcać na H ludzi.Mówisz serio?
DXM jest najlepszym antagonistą NMDA i akurat to działanie jest drugorzędne, dużo większa rolę odgrywa antagonizm nACHr i agonizm sigma.
Chciałeś wiedzieć co jest najlepsze to ci napisałem. Jak masz gadane to metylofenidat jest do wyżulenia.I co - wystarczy powiedziec "mam problem z nauka" i ma przepisywac różowa recke?
Widziałem rękę jego
[...]
Czorny pisze:Wałkowane milion razy no i w cytacie masz odpowiedź na swoje pytanie. WTF.
Widziałem rękę jego
[...]
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.