Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 791 / 7 / 0
dacmubanana pisze:
Oltun pisze:
yy.. o ile wiem to 200-400mg zolpi = 2mg klona, jesli chodzi o dzialanie antydrgawkowe :rolleyes:
Sory, stary ale kompletnie nie rozumiem o chodzi w twoim poście?
chodzi o to, ze zolpi ma znikome dzialanie antypadaczkowe
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 2 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Daykiri92 »
BuddahLova pisze:
Ej macie po zolpidemie wrażenie że prócz was jest ktoś jeszcze dookoła nawet jak jesteście sami ?
Mój kolega opowiadał mi ze dzwonil do mnie i sie mnie pytal czym sie nacpalem ze jestem u niego w pokoju.
Na drugi dzien mu mowie ze ani razu do mnie nie dzwonił.

Osobiscie mam wrazenie jakby procz mnie było jeszcze kilka osób.
A zdarza mi sie tez tak :D Albo rozmowa z przedmiotami bo wydaja sie zywe ;d Ja od 2 lat biore zolpidem glownie nasennie ale czasem mi sie zdarza rekreacyjnie :D max+35mg + caly dzien i pol nocy walenia bufedronu ;d Zawsze jadlem w postaci (dziwi mnie ze nikt na forum o tym nie pisze) Apo Zolpin. Dzis zaczolem NASEN i jakos slabo jest jak narazie 30min temu 10mg zjadlem i przed chwila sniffem 5mg i nic :<
  • 54 / / 0
z stilnoxem miałem stycznosc kilka razy
pierwszy raz kolega rzucił mi tabletke, zjadłem w domu opaliłem lufke i nagle miedzy zapalniczką a lufką w mojej głowie slyszałem dialog, nie pamiętam o czym gadały niestety ;d padłem spać
potem poszedłem do przychodni i spontanicznie u rodzinnego ułozyłem smutną historie jak to sie nie wysypiam na uczelnie

ogolnie walony w nos klepał mnie jakos tak rekreacyjnie nie usypiająco ale raz pociągnąłem dwie tabletki jak wrociłem najebany do domu to urwał mi sie film, na fb pisałem jakies głupoty do kolezanki a po 2 tyg znalazlem film na telefonie jak wciągam stilnox a potem gadam do monitora, reszta listka poszła na zjazdy ale srednio sie wg mnie nadaje do tego
  • 1037 / 10 / 0
Ktoś to stosuje tutaj w ogóle zgodnie z ulotkowym przeznaczeniem? :huh:
Szukam czegoś, co pozwoli spokojnie zasnąć znerwicowanemu człekowi - pomyślałem, że może Zolpi będzie dobre, a tu z tego co widzę 99% użytkowników bierze to wyłącznie w celach rekreacyjnych %-D
  • 36 / 2 / 0
Ja ostatnio miałem dwutygodniową przerwe bez niego i pare dni temu zacząłem stosować pół tabletki tj. chyba 5 mg. I niby zazwyczaj zasypiam. Wcześniej brałem po 3 tabsy i wogóle nie zasypiałem :-/ dla mnie to dziwny lek. Zastanawiam się jakby podziałał na mnie zopiklon
Uwaga! Użytkownik vitalis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 460 / 3 / 0
A ja brałam nasennie ;)
A jak chcesz spać to musisz sprecyzować z czym masz problem. Bo jak sie czegoś boisz to nawet kilogram zolpi Cię nie uśpi, a jak po prostu masz ciężki dzień po którym nie potrafisz zasnąć no to polecam.
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
  • 1037 / 10 / 0
Nerwy, natłok myśli niepozwalający się rozluźnić i zasnąć. Z tym mam problem. Szczerze mówiąc nie wiem co konkretnie nasennego wybrać, kompletnie nie znam się na benzo i im podobnych; jutro prawdopodobnie przejdę się do rodzinnego, więc może on mi coś wybierze.
  • 343 / 3 / 1
skończyła mi sie hydroksyzyna którą dostałem od lekarza jako środek ułatwiający zasypianie (pffffff) jednak jakość snu była fatalna, a po wstaniu nie mogłem się rozbudzić i ogólnie :-/ (chociaż jako antyhistamina sprawdza się perfekcyjnie, heh :heart: )
przy najbliższej wizycie powiem że ww. substancja jest do dupy i mocno liczę że dostane bez spiny coś zolpidemowatego :diabolic:

jako huraoptymista od razu zapytam: jaka dawka będzie akurat na pierwszy raz?
i czy czymś się różni przyjęcie go sniffem od łyknięcia?
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 809 / 15 / 0
Ale sen po zolpidemie jest strasznie sztuczny, coś jak po GBLu. Przynajmniej u mnie, zasypiam na 4-5h i budzę się bardziej zmęczony jeszcze.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 343 / 3 / 1
ale ja nie chce po nim spać :-|

%-D
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.