Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: xpingus »
a ja się zastanawiam, co to była za muza co ja słuchałem na kwachu. No niestety było to w gdzieś w 97/98 roku, koleś mi nagrał płytkę i wymiękłem. Wiem, pamiętam coś tylko, że pierwszy utwór to było coś Space coś tam około 10 minut, no i autentycznie, jak się zapodało kwacha to w samochodzi statki kosmiczne nas wyprzedzały! No była masakra, ta muza(normalnie prawie nie muza) takie wkręty robiła że masakra. Tu pies szczeknął, tam gdzieś się woda lała, to coś spadło, a jednocześnie grała muza. Co bym dał żeby odzyskać tą płytkę (bo gdzieś ją zgubiłem), a najgorzej że nie pamiętam kto to grał. Koleś mi tylko mówił, że to niby była muza specjalnie na kwacha zrobiona jakaś 3D :( Ehh, co to było?
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacoos »
jakieś experymentale widocznie...:)
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: xpingus »
z tego co ściągam i przesłuchuje, to było coś w stylu Amon Tobin, qrcze może to on, tylko nie mogę znaleźć tego albumu, no bo coś taka była muza. Pamiętam tylko, że pierwszy utwór na płycie miał nazwę space kosmos czy może bez tego kosmos, w każdym bądź razie efekty były takie, że wszyscy na tym utworze byli w kosmosie :P Następny utwór to jakoś tak się zaczynał, ze gdzieś woda szumiała, tam gdzieś niby pies szczeknął, a potem był niezły wkręt. No żeby mi się to udało znaleźć to się podziele co to było. Gość mi tylko (tak mówił), że ta muza jest zrobiona specjalnie właśnie na kwacha i przywieziona była z Holandii. No był niezły wypas, każdy na niej wariował, takie klimaty robiła...
  • 84 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fazobaniel »
Do pigułek polecam piękny, pływający trance. Przy tej muzyce na krążkach jestem w siódmym niebie, czasami jak mam ochote na coś cięższego to Techno takich Dj jak Umek, Chris Liebing, Rush, Sven Vath, Felix Krocher to sa mistrzowie orania beretu.

A na tripy dxm'owe itp uwielbiam zanurzyć się w spokojnym, cieplutkim Ambient Trance. Najbardziej polecam Orbital ;)
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Fazobaniel pisze:
Do pigułek polecam piękny, pływający trance. Przy tej muzyce na krążkach jestem w siódmym niebie, czasami jak mam ochote na coś cięższego to Techno takich Dj jak Umek, Chris Liebing, Rush, Sven Vath, Felix Krocher to sa mistrzowie orania beretu.

A na tripy dxm'owe itp uwielbiam zanurzyć się w spokojnym, cieplutkim Ambient Trance. Najbardziej polecam Orbital ;)
Ja do dxm`u słucham właśnie schranzu :-p Ciężko jest ale przy spokojnej muzie jest za nudno. No może jeszcze Moguai bo jego muzyczka fajnie wkreca na dxm jak i na kwasie :-)
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Widze tu dobre klimaty :cool: "Umek, Chris Liebing, Rush, Sven Vath, Felix Krocher to sa mistrzowie..."
Dodał bym jeszcze: Marco Bailey, Valentino Kanzyani, Christian Varela, Eric Sneo, Marco Carola.
A z rzeźników to: Frank Kvitta, Sven Wittekind, Mario Ranieri i Robert Natus.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
yoyo,

dla mnie na tripie muzyka musi przedewszystkim cos opowiadac - nie koniecznie slowami.
na DXM polecialem najdalej, najwyzej, najszybciej naj naj przy soundtracku z wladcy pierscieni. jak wyladowalem, mialem przed oczyma wspomnienie, a w glowie jedna mysl: 'drzizys, kurwa ja pierdole ale lot łAAAA!!' ^^

dlatego soundtracki.

dodatkowo:

L.U.C. - haelucenogenoklektyzm - przypowieść o zagubieniu w czasoprzestrzeni [kto żyw niech kradnie z direct connecta albo kazzy czy skadkolwiek, bo jest mega-mega na faze :-D ]
rozpierdala jako i kanau audytywny.

do tego reggaeowe klimaty, a mianowicie jakis dobry dub.
raz, ze bardzo radosne, skoczne i pogodne dzwieki bez cienia krzywego brzmienia,
a dwa, ze przydaje sie miec cos takiego w playliscie jako kolo ratunkowe w wypadku badtripa - wyciaga na pogodny pulap i pozwala rozplynac sie z mieciutkimi myslami gdzies na slonecznej rowninie :)
czyli: augustus pablo!
oraz: http://afterbeat.org/ - redakcja poleca. darmowe, legalne, eleganckie. ,, kto nie zna jest słaby''

a jak mi sie przypomni, to dopisze.

pozdro, milego narkotyzowania sieu
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 60 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Radar »
Wg. mnie na psychodeliki najlepsza jest elektronika ;) Mimo ze slucham roznie muzy na codzien, to na tripa polecam:
Coil, Psychic TV, Deadbeat, Monolake, Agoria, Zion Train (szczegolnie plyta Love Revolutionaries), Delerium, plateau, Plasma Pool
Z alternatywnego polskiego HH polecam:
L.U.C- haelucenogenoklektyzm i Fisz&Envee- Fru!
Back inna' town
  • 3490 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
xpingus czy może to było Spacemantra?

Właśnie leci mi infected Mushroom - Stomper. Bardzo przyjemnie brzmi przy schodzeniu Salvii, a podejrzewam, że w trakcie też robi swoje.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacoos »
Radar pisze:
Wg. mnie na psychodeliki najlepsza jest elektronika ;) Mimo ze slucham roznie muzy na codzien, to na tripa polecam:
Coil, Psychic TV, Deadbeat, Monolake, Agoria...
ajjjjjj... Monolake, szczerze polecam... :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.