skunk_one pisze: jakbys mial przy sobie cwiare(250) i 2 kola to bys jusz lezal w sledczym
i nie 250, tylko 0,25-około
Pozatym nie miałem konkretnego przesłuchania, w kręcaja mi ze diluje i że uprawiam bo znaleźli nawozy do roslin i doniczki.
Pewnie mnie obserwują, ale narazie sie skonczyło na posiadaniu...
i nie 250, tylko 0,25-około
Pozatym nie miałem konkretnego przesłuchania, w kręcaja mi ze diluje i że uprawiam bo znaleźli nawozy do roslin i doniczki.
Pewnie mnie obserwują, ale narazie sie skonczyło na posiadaniu...
2) jak jej nie dostaniesz, popros o wydanie wszystkich rzeczy jakie ze soba miałes (musi byc w protokule ze miałes przy sobie tyle a tyle kasy)
3) imho cennik mozesz dostac dopiero po rozprawie, o ile wogle go dostaniesz
4) jezeli usłyszysz zdanie "kosztami postepowania obciaza skarb panstwa" w czasie rozprawy (a tak jest na 90% - co prawda na zajeciach z karnego ,jeszcze niemiałem o kosztach sondowych, ale tak mi sie wydaje), to odrazu składasz zawiadomienie do prokuratury ze zostałes okradziony przez policjantów.
skunk_one pisze: no moze sprytni panowie policjanci ci chcom wtyrac wala, u mnie na miescie kiedys wpadli chlopakowi na dom i zabrali pol kilo, do prokuratury dotarlo 150
A moje pieniażki są udekumentowane i podpisane że to moja własność więc o wałku mogą sobie pomazyc, ale szlugi i zaplniczke pies mi zajebał, niewielka strata ale fakt sie liczy!
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.