Od paru lat przyjmuje antydepresanty, rekreacyjne doświadczenie mam z wieloma preparatami (m.in. tramal, koda, DXM).
Chciałbym wiedziec, jaki neuroleptyk w b. dużych dawkach moze spowodowac wiekszy "odlot" przy połaczeniu z alko albo w/w preparatami
Pozdro
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
schizz pisze:neuroleptyk plus alko (alkohol) masz "odlot" tylko w jedną stronę często bez możliwości powrotu :nuts:
Widziałem rękę jego
[...]
"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus
Widziałem rękę jego
[...]
Nie ma serio neuroleptyku, który pogłębiłby działanie THC, DXM, tramca?
Widziałem rękę jego
[...]
Stabilizują, działają nasennie (dlatego napisałam, że zombifikują w dużych ilościach).
Neuroleptyki nie nie wywołują efektu narkotycznego, czyli nie mogą doprowadzić do uzależnienia (sprawdzone!), niektóre mogą podbijać działanie narkotyków czy alkoholu, ale większość hamuje ich działanie (w przypadku psychodelików (niektóre są stosowane w terapii odwykowej, przerywają efekt działania np LSD.
Czemu są lubiane? Bo działają.
Z własnego doświadczenia wiem, że neuroleptyk nie podbija działania THC.
"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus
tomek219 pisze:A nie zespół pozapiramidowy ?
Neuroleptyk + alkohol = piekło gorsze niż odstawienie alpry i hery po rocznym ciągu.
tramadolol pisze:Nie ma serio neuroleptyku, który pogłębiłby działanie THC, DXM, tramca?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.