Syn Bozy pisze:Najwiekszy dług jaki zaciągnąłem na ćpanie to był dług zaufania.
Ja nigdy nie biorę ćpania w kredo. Jestem szanującym się ćpunem i jeżeli nie mam klopsu to nie ćpam- a jeśli ktoś mnie poczęstuje czy sam poproszę o kreskę gorzkiego proszku to rzucam symboliczną piątkę. A jak ktoś poczęstuje większą ilością lola to stawiam piwko etc- jestem osobą, która szybko się rewanżuje. Uważam, że w obecnych czasach kasa jest największym powodem sporów dlatego nie warto się zaciągać. Może za małolata max 5 razy wząłem sztukę palenia pod kreskę...
Natomiast miałem sytuację prawie przeciwną - towar nie klepał i pewien ktoś wisiał mi za to 100zł lub jego równowartość :-D
nieobgryzampaznokci pisze:Dokładnie.Syn Bozy pisze:Najwiekszy dług jaki zaciągnąłem na ćpanie to był dług zaufania.
Ja nigdy nie biorę ćpania w kredo. Jestem szanującym się ćpunem i jeżeli nie mam klopsu to nie ćpam...
Elaine blath, Feainnewedd Dearme aen a'caelme tedd
Eigean evelienn deireadh Que'n esse, va en esseath
Feainnewedd, elaine blath!
onaJegoMac pisze:Może nie wszystko poszło na ćpanie, ale Provident 2000zł. Nie spłaciłam do dzisiaj. Ani jednej raty
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.