Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
tylko ze dym z zwyklych fajek jest daremny :P wole isc do takiego lokalu "Fanaberia" u nas jest, i tam spalic bongosa z tytoniem aromatycznym :)
tanio mnie to wyjdzie, fajnie sie gada z kumplami (ew. dziewczyna) a zabawa dymem jest lepsza niz po paczce fajek ;)
--
wiem wiem, lepiej se kupic grama MJ :P ale mnie jakos niebardzo do MJ ciognie ;) wole DXM - chociarz ostatnio mysle nad Salviom ;)
a tak na serio, to u mnie coś takiego nie nastapiło.zdarzało mi się palić w czasie tripu, ale rzadko, człowiek o tym nie mysli i już. może na zejściu, kiedy się wychodzi na miasto... przyjemna sprawa :)
po benzie mozna wkrecic niezly wstret do czegokolwiek, mowiac sobie po prostu w czasie fazy: nie bede palic, bedzie mi sie chciało rzygać od samego dymu...
ale to też nie na długo.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.