Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
wsrod niektorych ludzi panuje nie wiem czy prawdziwa teoria o tym że zazywanie amfetaminy prowadzi do wypadania zębów i tutaj pojawia się moje pytanie. o ile jest to prawda to dlaczego?
czy dlatego że z powodu szczękoscisku wystepujacego po spozyciu sily dzialajace na zeby powodują ich obruszanie a potem wypadanie?
czy jakis skladnik amfetaminy wplywa na jakis skladnik znajdujacy sie w zebach czy dziąsłach co je niszczy?
czy moze jakis skladnik powoduje cofanie się dziąseł a to po prostu krok do utraty uzebienia?
czy niszczenie przez amfetamine żelaza ktore odpowiada za transport tlenu przez krew ma jakis na to wplyw?
a moze zwiększone ciśnienie lub tętno ktore powoduje niedotlenienie organizmu jakos to powoduje?
a moze po prostu ze dzien trwa pare dni a dentysci zalecają mycie zebow rano i wieczorem. a ze nie wiadomo kiedy to to żadziej amfetaminisci je myją i przez to się psują?
a może żaden z tych czynników. proszę o jakąś odpowiedz.
a i jeszcze jedno czy wcieranie anetki w wary bardziej prowadzi do takiego stanu rzeczy niż standardowe wciagniecie w nochal?
I tak, chyba mniejsze skutki na zębach są przy wciąganiu przez nos, niż wcieranie w dziąsła.
Wczoraj byłam u dentysty i mam zatrutego zęba (będzie leczenie kanałowe) i czy amfetamina może wpłynąć jakoś na tą trutkę? bo dziś miałam zamiar wziąć i teraz nie wiem czy może to mieć jakiś związek czy raczej nie?
07 lipca 2017przepioreczka pisze: A czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie:
Wczoraj byłam u dentysty i mam zatrutego zęba (będzie leczenie kanałowe) i czy amfetamina może wpłynąć jakoś na tą trutkę? bo dziś miałam zamiar wziąć i teraz nie wiem czy może to mieć jakiś związek czy raczej nie?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.