Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Co do posmaku, to faktycznie jest coś. Nazwałbym to jednak nie metalicznym a po prostu smakiem pateki w gębie.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
a co do nalogow - to dzien po DXMie o wiele latwiej jest sobie powiedziec nie (jezeli nam na czyms zalezy) oczywiscie nieutrzymuje mi sie takie cos dlugo (zaledwie dzien albo dwa po tripie)
Lak(i)er pisze: a co do nalogow - to dzien po DXMie o wiele latwiej jest sobie powiedziec nie (jezeli nam na czyms zalezy) oczywiscie nieutrzymuje mi sie takie cos dlugo (zaledwie dzien albo dwa po tripie)
ja to rzadko ten shit biore wiec nie wiem.. dla mnie to gówniany drug... tylko mnie nie zjedźcie! 8-( :scared:
wujek supra
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.