Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
» Śr, 20 marca 2013, 19:44
a co do tego, ile można jechać na opiatach. Zażywam od jakiś 3lat, pracuję, uczę się, funkcjonuję jako tako w społeczeństwie, jedyne co u siebie zauważyłam to niechęć do ludzi, zawsze lubiłam imprezować, teraz też lubię, ale wychodzę sporadycznie. Wkurzają mnie ludzie...
scalono. | idk
Powód: !
Zaluje i nie zaluje ze zaczalem. Zaluje bo szkoda bylo kasy, zdrowia, i czasu. Czasu szkoda bo moglem go spedzic uprawialac sport i cos w nim osiagnac a teraz, 33 lata...az sie myslec nie chce. Nie zaluje bo jesli sie wyszlo z takiego ciezkiego uzaleznienia to te problemy jakie mam teraz to pikus. Kiedys to dopiero byly problemy jak sie budziles prawie osrany z bolem i bez kasy.
Odchyly tez zostaly. Czasem bardzo szybko sie denerwuje i to o malutka blahostke. Nie lubie, a nawet nienawidze zalatwiac spraw urzedowych, dzwonic po cos, np. zeby umowic dziecko do lekarza. Ciezko mi sie z ludzmi dogadac.
Mastah pisze:A mi minelo w lutym lat 14 ktore spedzilem z opiatami.
Niestety, to jest taki związek, jak małżeństwo, "...i nie opuszczę Cię, dopóki śmierć nas nie rozłączy"
Blue_Berry pisze:No ja wątpię żebym tyle przeżyła. Tak czy siak według mnie masz fart że jeszcze chodzisz po tym świecie. Odczuwasz jakieś stałe dolegliwości (mam na myśli szczególnie wątrobę) ? Jak sie robi próby wątrobowe to prawidłowe są od 10 do 40 punktów tam w jakiejś skali. Ja sobie robię raz na rok bo chcę mieć jakąś pseudo-kontrolę nad tym. Teraz postanowiłam, że zafunduje sobie jakąś pseudo-abstynencję. Pseudo bo jakoś mi nigdy nie wychodzi...Mastah pisze:A mi minelo w lutym lat 14 ktore spedzilem z opiatami.
Alkoholizm to powolanie!
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.