Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 538 / 6 / 0
No to większa euforia jest po GBL czy GHB ? Bo GBL to mnie rozpierdalało.
Kiedyś w676759838. Nie mogę się zalogować do tego konta
Spoiler:
  • 934 / 12 / 0
w moim przypadku GHB brane w sporych ilościach i ciągach długości analogicznej jak przy GBL, podczas odstawienia powodowało niczym nie różniące się od niego objawy abstynencyjne. Jestem zdania że w obu przypadkach, kiedy brane są z rozsądkiem, możliwe jest uniknięcie bolesnego uzaleŻnienia fizycznego. Udawało mi się tak brać ponad 2 lata, niestety przy takim już okresie używania, chwila nieuwagi i zapomnienia tEleportuje natychmiastowo nas do innej bajki :/
  • 1934 / 108 / 0
widzisz klejofas tylko wszystko wskazuje na to ze GHB ma znacznie mniejszy potencjal uzalezniajacy, wystarczy poczytac zagraniczne fora z przypadkami odstaiwnnymi i porownac czas ciagu nasilenie efektow ubocznych oraz dawki :) a nawet badania naukowe porownujace uzaleznienie fiyczne z tego co pamietam to potwierdzaja...

mowisz ze u cziebie tak samo uzaleznialo fizycznie, ale ty GHB brales jak byles juz w ciagu ? np wczesniej na GBL ? brales GHB jak miales juz jakas tolerancje ?

anthony ciezko powiedziec raz mowia tak raz tak, ale ogolnie z wypowiedzi wychodzi ze euforia na GHB jest bardziej klarowna co kolwiek to znaczy :)
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 101 / / 0
Hmm... miałem do czynienie z dwoma substancjami i to nie jednorazowo. Różnica na pewno jest, może nie jakaś ogromna, ale jest. Wg mnie różnica polega na tym, że GHB działa trochę dłużej, faza która występuje, jest bardziej do ogarnięcia niż po GBL, lecz nie występuje tak duża euforia jak przy GBL. Na pewno GHB rozkręca się dłużej, wchodzi łagodnie i nie ma tego oszołomienia jak przy GBL. Obie substancje działają bardzo podobnie, to trochę jakby porównać wódkę do piwa :P Zależy jaki efekt chcemy osiągnąć. IMO na imprezy lepiej działa GBL, a w ciągu tygodnia, podczas spotkania jak nie chcemy złapać zamułki to lepsze GHB :P Ale jest to tylko moja prywatna opinia. Z GHB jest ten problem, że jest nie jest to substancja zbytnio legalna więc można mieć przez nią problemy ;/ No ale coś za coś.
Sorry za błędy itd, ale piszę trochę zgieblowany xD
Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source.
  • 545 / 8 / 0
Stosowałem zarówno GBL jak i GHB przez prawie 2 lata , bez ciągów. Potem już tylko GBL, niemal codziennie 2x przez kolejne 2 lata, bo już mi się nie chcę pierdolić z konwersją. Przy nagłym zaprzestaniu stosowania GBL w odpowiednich dawkach też nic się nie dzieje. Jeśli chodzi o efekty, nie ma dla mnie żadnej różnicy poza tym, że GHB wchodzi i schodzi minimalnie wolniej - ale nie na tyle żebym rozpoznał gdybym miał robić "ślepy test". Być może mniej gwałtowne wejście i zejście GHB może dawać nieco łagodniejsze wyjście z ciągu, ale Ci którzy walą GBL 24/7 i liczą na to, że GHB będzie mniej uzależniający, srogo się zawiodą. To wciąż jedna i ta sama substancja i używanie jej 24/7 prowadzi do ostrego zespołu odstawiennego.

Nie sugerowałbym się do końca porównaniami GHB i GBL od różnych osób. Owszem - problemy z ciągami i uzależnieniem 24/7 mają raczej osoby stosujące GBL niż GHB/Xyrem, ale nie znaczy to, że to kwestia samych substancji - trzeba jeszcze wziąć pod uwagę dostępność i charakter używania - inne osoby sięgały i sięgają po jedno i drugie, z reguły w innych celach.
  • 1934 / 108 / 0
zgadzam sie co do ciagow 24/7 w jednym i drugim przypadku...
co do uzaleznienia to w nie jednym materiale medycznym mozna przeczytac ze GBL uzaleznia szybciej i mocniej, potwierdzaja to tez ludzie na zagranicznych forach ktorzy biora GHB w celach rekreacyjnych a ktorzy stosowali w tym celu rowniez GBL, wiec tu nie mam na mysli branie w celach medycznych, zbior tych relacji rozciaga sie na przestrzeni 9-8 lat z pewnego juz wymarlego forum zagranicznego na ktorym uzytkownicy rowniez informowali sie o szybszym uzaleznieniu od GBL niz GHB...

co do dzialania GHB wedlug mnie wchodzi lagodniej i tez tak schodzi, w moim przypadku euforia na GHB jest bardziej wyrazna, jest mniej takiego oduzania mozgu, mniej wchodzenia na cialo (blednik,oczy), dziala bardziej klarownie, mniejsza sedacja i sennosc w stosunku do euforii, jest to bardziej wywazone niz w przypadku GBL, czuc ze obciazenie organizmu jest lzejsze, lagodniej obchodzi sie z organizmem, tyle moge powiedziec jak narazie, jak zwieksze bagaz doswiadczen w tym zakresie to sie tu jeszcze odezwe..

• 1141 / 9 / 0
Dla mnie to by właściwie lepsze było GHB, gibel i tak nie działa na mnie choć w 5% euforycznie i to właściwie chyba tylko dlatego :-)
  • 1934 / 108 / 0
w moim odczuciu rowniez, faktycznie GHB bardziej sie nadaje do powszechnego uzytkowania, bardziej ma sie uczucie jak by sie wzielo lekarstwo niz jakas uzywke, wlasnie przez taki brak odurzenia mozgu, ale zeby ocenic to bardziej musze zebrac wiecej doswiadczenia, browar polecalbym ci bardzo sprobowanie GHB, jezeli problem u ciebie z GBL jest spowodowany przez synteze w organizmie to pomoze to wyeliminowac ten problem, zreszta warto sprobowac GHB jezeli GBL na ciebie mizernie dziala, napisz do mnie na maila jak chcesz to ci powiem co i jak, zajmie ci to z 5 min a mysle ze warto przetestowac :)

• 1141 / 9 / 0
Odpowiada mi to działanie pomiędzy alkiem, a benzo i myślę że GHB byłoby bliżej do tego drugiego.
Dlatego na chwilę obecną pozostanę przy GBL :-)
  • 334 / 6 / 0
Mozecie powiedziec czy po GHB tez jest tak ogromna ochota na sex jak po giebie?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.