Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 33 / 1 / 0
Film ciekawy. Kuźwa, chciałbym żeby u nas można było kupić skopolaminę po 60 peso (jakikolwiek nie był kurs) za gram i to nie w postaci chujowego butylobromku tylko freebase.
W sobotę poszło wiadro z 2 scopolanów i resztek zioła wydłubanych z zasobnika. Halunów nie było, ale umysł i tak na księżycu, zamiast resztek zioła czułem się, jakbym cały gram spalił. Przynajmniej była z rana ta urocza pustka w głowie. Mimo wszystko wolę bielunia. Chyba skopolaminie potrzebna jest ta nutka atropiny.
  • 385 / 5 / 0
Ma ktoś jakieś rzetelne informajce nt. jej toksycznego wpływu na mózg?
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 327 / 4 / 0
No dobra, to co z tym lekiem ? Chce poleciec do apteki i kupic buscopan(pewnie z 12 zl wydam ale chuj), w jaki sposob to ludzie pala bo nie wiem ?? Myslalem pojsc ojebal pol paki (50mg) jak nic nie bedzie to dojebie znow pol paki i dam znac co i jak
  • 385 / 5 / 0
No tak, że rozkruszasz, mieszasz z tytoniem/ziołem/dziurawcem/czymś innym i palisz jak trawe. Mam pewną teorię, odnośnie działania tego buscopanu, a mianowicie wydaje mi się, że podczas palenia grupa butylowa odłącza się od aminy w skopolaminie i dlatego narkotyk dochodzi do mózgu. Bromek N-butyloskopolaminy nie dochodzi do mózgu.
  • 4 / / 0
A pytanie odnośnie skopolaminy z leków. Nie można jej przypadkiem ekstrahować. Wystarczyło by rozpuścić dużą ilość tabletek w wodzie a potem ekstrahować chloroformem lub jeżeli się da chlorkiem metylenu bo jest mniej toksyczny choć chloroform da się otrzymywać w domu. Poprostu do rozpuszczonych tabletek wystarczyło by dodać rozpuszczalnik i jakiś czas wstrząsać a potem zebrać warstwę organiczną. Po odparowaniu została by sama sól skopolaminy.

A drugim problemem jest otrzymanie z butylobromku czystej skopolaminy a nie soli. W medycynie stosuje się bromowodorek i butylobromek o ile rozłożenie tego 1 było by względnie proste to w przypadku 2 nie mam pojęcia jak to zrobić. Chyba że dało by się przeprowadzić go do innej formy a potem przetworzyć.

Takie dywagacje. Pozdro.
  • 385 / 5 / 0
Nie piszesz za bardzo składnie, ale sól jest bardziej przyswajalna. Jak chcesz się bawić w ekstrakcje skopolaminy i masz chloroform, to pokiraj sobie ten chloroform, bezpieczniej i lepiej.
  • 4 / / 0
Może że tak może nie. Nie jestem lekarzem by powiedzieć coś o tym co lepiej się wchłania. Z tego co jednak słyszałem butylobromku używa się dlatego że wchłania się w ograniczonym stopniu.

Mnie osobiście interesuje bromowodorek skopolaminy lub siarczan skopolaminy. Poza tym pozyskiwanie skopolaminy z leków jest wygodniejsze niż ekstrakcja np z bielunia.

A co do chloroforomu to da się go bardzo prosto z acetonu i podchlorynu sodu.
  • 385 / 5 / 0
To jeszcze raz co chcesz zrobić? Bo nie za bardzo kumam :nuts:
  • 4 / / 0
Otrzymwać czystą sól skopolaminy lub wolną skopolaminę z leków które je zawierają.
  • 385 / 5 / 0
Ho ho ho! Toś wymyślił :-) Niestety nie mam pojęcia, jak to zrobić. Z drugiej strony nie rozumiem, po co ją ekstrahować, jeżeli leki na receptę (bez recepty nie ma zwykłej skopolaminy, jest tylko ta z butylem przy aminie) zawierają wręcz śmiesznie małe ilości wypełniaczy... Z kolei tu masz ekstrakcję z bielunia: http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=11686
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.