Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
Edit: i najlepiej to jeszcze wyekstrahuj - w dziale metkata masz dobrze opisane sposoby - bo nie do końca wiadomo jak działają te inne substancje w dawkach "rekreacyjnych".
Pandaeb pisze:Nie rozumiem, po co marnować tyle forsy na p-efke. Nie dość, że zwykła efka jest efektywniejsza, to jeszcze sporo taniej wychodzi... :retarded:
Chyba że aż tak boicie się wysyłki z zagranicy, no ale to już zakrawałoby na paranoję :P
Wiem warto się postarać o czystą ephedrini, mi się udało, jutro odbieram reckę na 3 opakowania tussi.
Właśnie kupiłam Sudafed, filtracja zawsze przyjemna, ale się zastanawiam czy nie spróbować-kiedyś-tam Acataru.. :huh:
A wysyłka z zagranicy nie jest aż tak droga, jak mogła by być. I tak wychodzi dużo taniej niż pseudoefka, jeśli weźmiemy pod uwagę przelicznik cena/jakość stymulacji.
Z tego się robi metkata i to najprostsze, użyteczne zastosowanie p-efki;
Pandaeb, co racja to racja, u mnie tylko jedna apteka (jest proćpuński farmaceuta młody (!) taki) ale już nie sprzedaje mi.
Zjadłem kiedyś 10 tussipectów to mnie zmuliło tylko (dreszcze i jeżenie włosów na głowie było). Dojadłem kolejne 10 to przyniosło mi tylko zwałę, walące serce i rzyganie. Także efka mnie nic a nic nie pobudziła, pse jak najbardziej, a popite kofeiną to już całkiem spoko stymulacja.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.