Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 95 / / 0
cześć, pytanie może nie jest bezpośrednio związane z tematem, ale nie widzę sensu w zaśmiecaniu forum i w zakładaniu nowego.
planuję zakup rc, ale sklep nie wysyła na poste restante. do domu nieszczególnie pasuje mi zamawiać, jest jakiś inny sposób żeby dostać przesyłkę?
na adres znajomych mógłbym zamówić. gdybym ich miał, więc ta opcja raczej odpada.
just another happy junkie
  • 2878 / 21 / 0
1.Zamów normalnie do domu, załatw z listonoszem, by to po prostu awizował i viola! :)
2.Zamów do paczkomatów.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 96 / 1 / 0
freakmind pisze:
Nie rozumiem jak mogła wydać przesyłkę poste restante komuś innemu. No chyba, że ktoś posługuje się twoimi dokumentami. Czy wyjaśniałeś jakoś tą sytuację na poczcie?
Na poczcie tłumaczenie było takie że pracownica była zmęczona, jednak delikwent otworzył i oddał w takim stanie z prowizorycznie zaklejonej kopercie z przeprosinami odzyskałem APB. W dodatku ten człowiek z prowizorycznego konta na fb napisał "Podaj nr tel żeby odebrać swoje benzo fury." :rolleyes:
  • 205 / 1 / 0
Panowie potrzebuje rady warto zamawiac RCeki z UK? chodzi mi glownie o to czy paczka z wyspy ma szanse przejsc kontrole celna? Chodzi mi o substancje niekoniecznie legalne na terenie RP. Sklep wydal oswiadczenie ze nie ponosi odpowiedzialnosci i kaze samemu sprawdzac sobie prawo co legalne co nie. Nigdy nie zamawialem z UK i licze ze wypowie sie ktos w temacie pytam z ciekawosci;p
http://www.youtube.com/watch?v=yiwek6SDl7w
  • 934 / 12 / 0
jakos nie przychodzi mi do glowy zadna substancja rc ktora byla by legalna w uk a u nas nie, ale mniejsza o to, skoro juz znalazles dana substancje i sklep gdZie ja mozna kupic, chyba mozna wlozyc jeszcze ciut wysilku i chocby przeczytac watek czy poszukac na forum, szczegolnie ze pytanie i odpowiedz na nie, padaly juz wielokrotnie.
  • 233 / 6 / 0
Witajcie mam zamiar kupić na pewnej stronie (silk...)kilka pillsów.I tu mam pytanie a mianowicie czy jeśli celnicy wykryją taka przesyłkę zaadresowaną do mnie to czy mogą spotkać mnie jakieś nieprzyjemności?(oczywiście powiem, że o niczym nie wiem).No i dwa czy jest duża szansa, że odkryją przesyłke prawdopodobnie z Niemiec lub Angli?
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / / 0
Nic Ci nie zrobia o ile niczego nie masz w domu ( narkotyki , cos nielegalnego )
  • 5 / / 0
Jak wyglądają działania policji wobec nadawcy w sytuacji znalezienia substancji nielegalnych w Polsce w paczce wysłanej z PL nierejestrowanym listem?

Od siebie dodam ostrzeżenie, że skanerowozy są już w coraz większej ilości miast i coraz większe ilości paczek są prześwietlane. Jak sobie z tym poradzić wiadomo, więc zalecam czynić jak trzeba. ;-)
  • 1049 / 10 / 0
^Skad Ty takie bzdury bierzesz?? Skanerowozy - to z kogos, kto nasladuje styl Orwella? Nie ma prawnych przepisów sankcjonujące powszechne przeswietlanie przesyłek listowych, na terenie naszego kraju. Już sobie wyobrażam, ze policja wpada i skanuje te kilkaset, kilka tysiecy przesyłek na poczcie i to malej poczcie i w dodatku bez zadnych przepisów i nakazu sadowego czy prokuratorskiego. Bez fantazjowania. Ja rozumiem ze nick zobowiazuje, ale to kiepskie żarty... Skanowanie czy otwieranie przesyłek do i z danego adresu, musi być sankcjonowany, co najmniej nakazem prokuratorskim w naszym kraju.
  • 5 / / 0
Twój post w żaden sposób nie daje odpowiedzi na moje pytania. Paczki są na poczcie skanowane od dawna, zaś w ostatnich miesiącach w kilku województwach pojawiły się takie oto, skuteczne swoją drogą, pojazdy: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/rz ... omosc.html

Skanowanie przesyłek pocztowych jest w Polsce na porządku dziennym, nie narusza tajemnicy korespondencji gdyż nie wyświetla się ani treść listów, ani nadawca paczki - co za tym idzie, w trakcie skanowania nie są one utożsamiane z żadnym odbiorcą. Skończ więc już bredzić, a ja poczekam na sensowną odpowiedź..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.