Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 992 / 17 / 0
W liquidach może być trochę spirytusu, ale tylko trochę bo inaczej będzie parzyć. Też mam e-pap, i w sumie ciekawym byłoby rozpuszczenie jakiegoś kanna. W wodzie rozpuszczalny bodajże jest HU-210 (nie wiem czy legalny), w liquidach może być nawet 5% wody, to dałoby rade palić.
  • 1472 / 26 / 0
Od dawna nielegany
  • 212 / 3 / 0
@Evan Kimb
Żyję, żyję dzięki za troskę a z moich eksperymentów wyszło to, że zgubiłem AM'a i licząc na to, że gdzieś go znajdę nie zamówiłem jeszcze nowego. Jeśli przyjdą mi jakieś kana to na pewno będę kontynuował testy tak jak mówiłem.

nie scalam: post poniżej zawiera odpowiedzi na nieoznaczone, ale związane z powyżej pytania. - surv
"Co Cię nie zabije to zryje Ci psychę"
  • 212 / 3 / 0
Dzięki życzliwości pewnego moderatora miałem okazję w weekend kontynuować testy z kannabinoidami i e-papierosem.
Wsypaliśmy około 80mg AKB-48 do clearomizera od Volish"a z grzałką 2,4 Ohm. Taka ilość nie rozpuszcza się już w ilości liquidu 1,4ml. Uzyskaliśmy roztwór nasycony w którym pływał nierozpuszczone kryształy AKB. W takim stężeniu było czuć działanie kanna już po 3-5 solidnych buchach. Da się uzyskać mocny stan ale nie ma możliwości przepalenia.
Po dolewaniu liquidu ilość kryształów widocznie malała. Dziś jest ich już końcówka a przepuściłem około 5ml. Po podgrzaniu liquidu( obracanie pod żarówką i sporadyczne duże buchy) do nie więcej jak 60C roztwór stał się dużo klarowniejszy a po wychlodzeniu nie skrystalizowalo się dużo substancji.
Dzisiaj/jutro dostanę paczkę z AMem to wypróbuje metodę mieszania liquidu z r-rem nasyconym spirytusu z kana. Może uda mi się wyliczyć z proporcji rozpuszczalnosc bo nie mam wagi.
Chciałem również dodać, że myślę nad zakupem nowej baterii i może grzałki 2,8Ohm. Myślę, że da to lepsze efekty, ale będę pisał na bieżąco.
"Co Cię nie zabije to zryje Ci psychę"
  • 1 / / 0
Witam,
naukowiec żyje? - Jak wyglądają wyniki eksperymentu? Za kilka dni również będę działał w tej materii i oczywiście podzielę się wynikami.
  • 147 / 2 / 0
Jak taki kannabinoid wpływa na żywotność clearomizera?
  • 992 / 17 / 0
Może i ja spróbuje, też mam Volisha, kupiłem wczoraj nowy clearomizer, 2.4ml. Dostanę dziś lub jutro PB-22. Może nasypie... Z jednej strony rozwiązanie fajnie a z drugiej... Jak będę chciał sobie popalić dla nikotyny a nasypie kanna, trzeba będzie wszystko wylewać, i pewnie przepłukiwać żeby resztki kanna wypłukać. Z tym może być troche roboty. Na żywotność jak wypływa... Hmm. Na pewno nie jest źle, jedyne co można uszkodzić to grzałke a grzałka 9zł, to nie jest fortuna.
  • 6160 / 433 / 12
Grentoo pisze:
Jak będę chciał sobie popalić dla nikotyny a nasypie kanna, trzeba będzie wszystko wylewać, i pewnie przepłukiwać żeby resztki kanna wypłukać.
Acetonem, albo etanolem oczywiście. ;)
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 734 / 6 / 0
no jak wam sie uda juz to cudo skonstruowac, dajcie znac, to sobie wyprodukuje e-bucha :D mam nadzieje ze nie bedzie z tym wiele roboty :)
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 17 / 0
W sumie mam dwa clearomizery, chyba poświęce jeden, tylko dokupić mu grzałke nową trzeba. Nie sądze by taki pomysł wypalił, ale jak się uda... Można palić wszędzie bez problemu. Się zobaczy. Jak PB-22 się rozpusci to będzie git. Stanu niedojarania nie cierpie, jeśli nie będzie można się chociaż lekko skarać, to to nie ma sensu. Dobra, pytanie do lepszych chemików ode mnie, jaki liquid? Nie pytam o smak, tylko o to, czy lepiej by była to gliceryna czy glikol propylenowy? W czym powinny się lepiej rozpuszczać? Od biedy można by zrobić liquid stricte do karania, czysty glikol lub gliceryna, i jakieś 5% etanolu. Może nawet 10%... Smaczne to to nie będzie, w gardło będzie dawać ogniem ale kanna powinno się jako tako już rozpuścić.

[11 kwi 2013, 07:09]
Mój znajomy dał mi info, że BB-22 łatwo rozpuszcza się w liquidzie (glicerynowy, Provog), no i klepie. Sam spróbuje ale w weekend.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2013 przez Cienista Marchewa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Scalono. ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.