Poszukaj lepszych źródeł tego alkaloidu. Wiem, że nie zawsze można zaparzyć sobie yerbę (przecież nie będę paradował jak idiota Cejrowski z termosem), ale można przygotowywać ją w domu, a na wychodne mieć jakiś dobry suplement z kofeiną w kapsułkach, bez cukru (w sklepach z odżywkami dla sportowców jest tego masa).
Odnośnie ziaren kakaowca... Pomijam już zajebisty pakiet minerałów, antyoksydantów i witamin, który tam znajdziesz, ale po 30g tego pokarmu bogów można poczuć się jak gdybyś na afterglow po 150ug LSD przyjęła małego bucha ziela. Klarowny intelekt, podsycony nastrój i percepcja. Gorąco zachęcam.
EDIT
PS Ponoć od tauryny rosną włosy na cyckach, mi nie urosły, lol.
http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4
---
„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free
Trochę z innej beczki, ale mam pytanie do JohnyHa: możesz wyjaśnić jak od strony fizjologicznej wygląda gastro po paleniu, jaki mechanizm jest za to odpowiedzialny?
@miss disaster
Zanim ci coś poradzę muszę wiedzieć dokładnie jaki rodzaj zaburzeń masz. Czy jeden z trzech rodzajów pasuje?
a) myśli jakby nie chcą swobodnie przepływać i nie potrafisz utrzymać płynnego toku myślenia, czujesz się jakbyś miała jakąś blokadę w mózgu, która nie pozwala ci myśleć swobodnie, pojawia się czesto uczucie strasznego przemęczenia, wręcz umierania ze zmęczenia, w chuj dużo śpisz
b) czujesz się jakbyś częściowo spała, niby swobodnie myślisz ale każdy sygnał jest taki osłabiony i niewiele zostaje w bani, ciągle jesteś w stanie lekkiego przyciemnienia świadomości i tok myślenia jest ubogi i spokojny
c) do wersji b) dochodzą częste odpłynięcia i godziny ci uciekają jak pojebane, często miewasz takie jakby resety pamięci, że nie potrafisz za bardzo określić co robiłaś przez ostatnie dwie godziny
Na przyszłość, jakby ktoś się identyfikował z jedną wersją to niech przy pytaniu to zapisze.
Nie ma skuteczniejszych suplementów niż naturalna super-żywność,
myślisz, że 600-660mg choliny to mało(razem z 1,5-1,75 ALC)?
Ogólnie nie odżywiam się obecnie źle, co innego podczas sesji, kiedy moja dieta potrafiła składać się wyłącznie z czterech napojów energetycznych dziennie (co oczywiście lekarz kazał mi odstawić).
Czy była na tym forum osoba która poradziła sobie z tym pieprzonym brain fogiem/ otępieniem?? Jestem juz coraz bardziej zdeseperowany.
JohnyHa pisze:
Kannabinoidy inhibitują hormon cholecystokinin(CCK), który odpowiada za uczucie sytości. Również inhibitują wyrzut insuliny, co może powodować chwilową hiperglikemię, a to powoduje głód.
To masz najłatwiej uleczalną formę amotywacji :-) Leczenie jest wręcz banalnie proste. Do wyleczenia potrzebujesz wspominanej przeze mnie soli potasowej, cynamonu oraz dużych ilości wody. Cała procedura wygląda tak:
1. Spożywasz płaską łyżkę stołową cynamonu
2. Wypijasz 1l wody w ciągu maksymalnie 20 minut
3. Wrzucasz do kolejnego 1l wody płaską łyżeczkę soli potasowej i wypijasz całość w ciągu maksymalnie godziny.
Procedurę wykonujesz 2-3 razy dziennie, między nimi zwiększasz spożycie sodu oraz ciągle popijasz małymi łykami wodę. Może trudno w to uwierzyć, ale jesteś po prostu odwodniona. Mi taka procedura w ciągu dwóch dni ze stanu a) doprowadziła do stanu nieosiągalnego wcześniej nawet na galantaminie, moklo, EP i wielu testowanych suplementów. Rzekłbym, że dopiero teraz czuję, że myślę.
Głód przy podwyższonym poziomie cukru?
The following symptoms may be associated with acute or chronic hyperglycemia, with the first three composing the classic hyperglycemic triad:
Polyphagia - frequent hunger, especially pronounced hunger
Polydipsia - frequent thirst, especially excessive thirst
Polyuria - frequent urination
(...)
Sikanie i suszenie nie jest tak mocne po paleniu, bo te symptomy wynikają z odwadniającego działania hiperglikemii, a po paleniu jest ona bardzo krótka.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Johny Ha mozliwe ze w kulturystyce jest mozliwosc stosowania cynamonu z uwagi na dobre nawadnianie przy suplementacji sterydami :D
Cinnamaldehyde również działa antydiabetycznie, co także jest pomocne w leczeniu amotywacji.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.