Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 3215 / 418 / 0
Myślę, że to nie przejdzie za szybko - póki co nie ma sensu panikować.
25d-nbome, MXE i homet to byłaby już poważna strata
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 330 / 1 / 0
No ja mam nadzieje ze to w ogole nie przejdzie...
Ma ktos jakeis aktualne info co do postepow projektu itd?
  • 1472 / 26 / 0
Na tej stronie

http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/agent. ... =D&Typ=UST

znalazłem tylko tą poprawkę

http://orka.sejm.gov.pl/Druki7ka.nsf/Pr ... 4-2012.pdf

była gdzies lepsza strona o postępach tylko jej nie mogę znaleść
  • 625 / 28 / 0
Fatmorgan pisze:
Myślę, że to nie przejdzie za szybko - póki co nie ma sensu panikować.
25d-nbome, MXE i homet to byłaby już poważna strata
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_strukt ... 126_15.pdf
To wykrakałeś
Co o tym myśleć i jak to rozumieć ?
Czy to jest oficjalne postanowienie czy tylko jakis wniosek ?
Czy wiadomo czy będą to zatwierdzać i kiedy ?
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 330 / 1 / 0
janusz ogarni poprzednia strone...
teoretycznie nie powinni w ogole tego zatwierdzic
jestem dobrej mysli, ze beda sie trzymali projektu z polowy 2012 (bieda ketony, am itd)
  • 625 / 28 / 0
faktycznie nie przeczytałem pierwszej części postu
myślałem że jeszcze tego tu nie bylo
also, ten wniosek jest jakiś nieprofesjonalny
podają do delegalizacji dawno już nielegalne 2C-E, oraz raczej nieaktywną substancję której nikt nie syntetyzuje jaką jest 3-MEO-DMT xD
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 481 / 15 / 0
bo to jakieś stare 60-letnie pryki z czasów komuny.
bo kim może byc taki kierownik pracowni badania alkoholi i narkotykow?
na pewno nie jakis oblatany w RC 20-30-latek.
bardziej prawdopodobne, ze koles, ktory to pislal niedowidzial, znalazl substancje gdzies w necie na sprzedaz i przeczytal 5 zamiast 3 i stad to 3-meo-dmt :D
albo sekretarka z czasow PRL zle rozczytała jego odreczne pismo.

żałość :(
Król Jest Tylko Jeden
  • 2022 / 503 / 0
Tyle ciekawych psychodelików poleci i to tych relatywnie bezpiecznych. Wilka szkoda.
  • 1472 / 26 / 0
Tutaj ,są wszystkie uwagi zgłoszone

http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=q49 ... &ma=031158

gdyby miała większośc tych uwag wejśc to chyba ustawe pisali by dwa lata

ta najbardziej interesująca nas poprawka nie jest powiedziana ,że wejdzia nie ma na to az tak dużych szans,jednak nie można powiedzieć ,ze możemy czuć sie bezpiecznie bo na to szansa jest jakaś tam realna

ale bez takiej paniki jakby te substancje już dopisali do projektu :-)
  • 330 / 1 / 0
Emce pisze:
ale bez takiej paniki jakby te substancje już dopisali do projektu :-)
Ta jest gorzej. Ta, o ktorej tu mowa to porpawka instytutu Ekspertyz Sądowych, ale widze, ze jest inna tak samo lub nawet bardziej zjebana czyli od Głównego Inspektora Sanitarnego. Wprowadza okreslenia i zakaz analogow oraz srodkow zastepczych...
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.