krasnal666 pisze:Niebawem nabędę Modafinil (cena za 1 tabs oscyluje w granicach 2,50 - 3,50 pln) - ile na początek należy zarzucić w celu nauki i polepszenia procesów poznawczych? ^_^
Wciąż czekam na odpowiedź w kwestii dawkowania (50 kg)
Wycięto źródło + nazwę - 909
m.in. ten artykuł:
http://www.ic-szczecin.pl/www/index.php ... 6&Itemid=1
i wiele podobnych. Większość dotyczy Izby Celnej w Szczecinie, być może tylko oni publikują te informacje publicznie - nie wiem.
Z innych artykułów:
Za wprowadzanie do obrotu produktów leczniczych bez wymaganego pozwolenia, grozi grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do 2 lat.
Zgodnie z prawem farmaceutycznym można sprowadzić tylko 5 sztuk tabletek, na większą ilość trzeba mieć zgodę Inspektoratu Farmaceutycznego. Dlatego Izba Celna przejmujemy takie leki i sprawę przekazuje policji.
(...) co roku celnicy przejmują po kilka tysięcy sztuk różnych farmaceutyków kupowanych głównie w Chinach i Indiach za pośrednictwem internetu i sprowadzanych do Polski. W ubiegłym roku w woj. zachodniopomorskim celnicy przejęli blisko 3 tys. sztuk takich leków. To głównie środki na potencję i odchudzające.
Czy ktoś z was z powodzeniem sprowadzał Modafinil z Indii/Chin drogą pocztową?
Czy jest jakiś sposób na uniknięcie podawania swoich danych osobowych na kopercie?
Może ktoś z was tłumaczył się przed policją z zawartości zagranicznej przesyłki? :-)
A czy działa mocniej niż atylofenidat?
Chodzi mi oczywiście o zdolności percepcyjne i wzmożoną koncentrację.
Dziś całą noc jechałam na EPH, ładnie do główki wszystko wchodziło, mocniej niż po p-efedrynie, jednak robione co godzinę sniffy powodują u mnie na następny dzień mega zatkany nos (a musiałam z rana jeszcze dojebać :D ) - jak wygląda efektywność tego modafinilu? Drożej że jest to ja wiem...
Ja mieszkam w UK, zamówiłem Modafinil z angielskiej apteki internetowej a okazało sie że magazyn mają w Singapurze i stamtąd wysyłają paczki. Nie było problemów z doręczeniem, 4 dni robocze i miałem w skrzynce. Z tego co przeczytałem na stronie to wysyłają paczki do całej europy, a paragon w paczce masz z danymi angielskiej firmy, więc nie powinno być problemu...
2/17/2013 POLAND WARSZAWA Receive item at office of exchange (Inb)
2/17/2013 POLAND WARSZAWA Send item to customs (Inb)
Pytanie - co dalej? Czy przejdzie paczka czy zatrzymają ją. Zamówiłem 30 tabletek jakby co.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.