krasnal666 pisze:Niebawem nabędę Modafinil (cena za 1 tabs oscyluje w granicach 2,50 - 3,50 pln) - ile na początek należy zarzucić w celu nauki i polepszenia procesów poznawczych? ^_^
Wciąż czekam na odpowiedź w kwestii dawkowania (50 kg)
Wycięto źródło + nazwę - 909
m.in. ten artykuł:
http://www.ic-szczecin.pl/www/index.php ... 6&Itemid=1
i wiele podobnych. Większość dotyczy Izby Celnej w Szczecinie, być może tylko oni publikują te informacje publicznie - nie wiem.
Z innych artykułów:
Za wprowadzanie do obrotu produktów leczniczych bez wymaganego pozwolenia, grozi grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do 2 lat.
Zgodnie z prawem farmaceutycznym można sprowadzić tylko 5 sztuk tabletek, na większą ilość trzeba mieć zgodę Inspektoratu Farmaceutycznego. Dlatego Izba Celna przejmujemy takie leki i sprawę przekazuje policji.
(...) co roku celnicy przejmują po kilka tysięcy sztuk różnych farmaceutyków kupowanych głównie w Chinach i Indiach za pośrednictwem internetu i sprowadzanych do Polski. W ubiegłym roku w woj. zachodniopomorskim celnicy przejęli blisko 3 tys. sztuk takich leków. To głównie środki na potencję i odchudzające.
Czy ktoś z was z powodzeniem sprowadzał Modafinil z Indii/Chin drogą pocztową?
Czy jest jakiś sposób na uniknięcie podawania swoich danych osobowych na kopercie?
Może ktoś z was tłumaczył się przed policją z zawartości zagranicznej przesyłki? :-)
A czy działa mocniej niż atylofenidat?
Chodzi mi oczywiście o zdolności percepcyjne i wzmożoną koncentrację.
Dziś całą noc jechałam na EPH, ładnie do główki wszystko wchodziło, mocniej niż po p-efedrynie, jednak robione co godzinę sniffy powodują u mnie na następny dzień mega zatkany nos (a musiałam z rana jeszcze dojebać :D ) - jak wygląda efektywność tego modafinilu? Drożej że jest to ja wiem...
Ja mieszkam w UK, zamówiłem Modafinil z angielskiej apteki internetowej a okazało sie że magazyn mają w Singapurze i stamtąd wysyłają paczki. Nie było problemów z doręczeniem, 4 dni robocze i miałem w skrzynce. Z tego co przeczytałem na stronie to wysyłają paczki do całej europy, a paragon w paczce masz z danymi angielskiej firmy, więc nie powinno być problemu...
2/17/2013 POLAND WARSZAWA Receive item at office of exchange (Inb)
2/17/2013 POLAND WARSZAWA Send item to customs (Inb)
Pytanie - co dalej? Czy przejdzie paczka czy zatrzymają ją. Zamówiłem 30 tabletek jakby co.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.