Ja jestem na terapii od półtorej roku.
Świadoma tego skurwysyństwa jestem od mniej więcej 7 lat,
edukuję się od 6.
A panuję nad tym od roku.
Prawie nie zdarza mi się popłynąć, ale
ze mną taki problem, że mam chad i to mi koliduje strasznie z odbiorem rzeczywistości i reagowaniem na nią.
"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus
nie panujesz nad agresją i wpierdalasz benzo BRAWO BARDZO MĄDRZE.
jebnijcie się wszyscy w głowę.
od jakiegoś czasu przestałam tłumaczyć każdego mojego popierdolonego zachowania borderem.
od tego czasu żyje mi się o wiele lepiej, bo zamiast się usprawiedliwiać zaczęłam coś ze sobą robić.
Odezwę się za tydzień/dwa jak wszystko pokończę, bo nie opłaca się pisać o jednym badaniu.
Wytrwałości wszystkim!
trzeba wiedzieć, które to zachowania borderowe.
Ale trzeba wiedzieć jak reagować na nie wg przyjętej normy.
Mnie się udało! O!
No ale ja jestem matką boską bajkową, to wiecie... ;]
"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus
co myslicie o polaczeniu selegilina (na aktywizacje i motywacje, p/depresyjnie) plus lamotrygina (podejrzenie bpd). Moje obawy dotycza ewentualnych wahan wagi (mam tendencje do tycia) i wypadania wlosow - towarzysza ktorejs z tych substancji takie efekty uboczne?
Probowalem juz wielu srodkow; poprzez ssri+depakine, snri, bupoprion. Nie zaktywizowal mnie nawet metylofenidat. Aktualnie jestem na moklo i oprocz zamulenia i spotegowania wypalenia wewnetrznego nie czuje zadnych efektow. Czy powyzsze polaczenie to dobry pomysl na zasugerowanie psychiatrze?
pozdrawiam
primum non nocere
Dziekuje za powazne potraktowanie mojej kwestii.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.