Mia Wallace pisze:Takie rozwiązanie odpada bo po terenie prywatnym można jeździć pod wpływem czego się tylko chce.
scalam - 2+dobry
Ujaranym jezdzi się znakomicie prawie codzienniet tak jeżdze od 12 lat 3 lata jako przedstawiciel handlowy po 500 km dziennie i nigdy nie mialem wypadku. Zawsze dostaje tylko alkomat przy zatrzymaniu. Bo dobra wkrętka że się alko nie tykam bo mnie brzydzi i jade dalej
Koncentracja plus palenie to cud, nawet dla takiego antysamochodowca jak ja.
pokolenie Ł.K. pisze:Myślę, że za jakiejś plus minus 10-15 lat przez takich jak Wy zaczną w UE montować w samochodach obowiązkowe immobilizery, pozwalające na odpalenie silnika dopiero po zaakceptowaniu próbki krwi, która będzie bezboleśnie i higienicznie pobierana przez jakiś cwancyk umieszczony na kierownicy :-) .
obejście tego będzie banalne
rencznik pisze:Już jakoś rok temu zostało to zmienione i nie można nigdzie jeździć pod wypływem. Doczytaj Mia Wallace :)Mia Wallace pisze:Takie rozwiązanie odpada bo po terenie prywatnym można jeździć pod wpływem czego się tylko chce.
z tego co pamiętam zmiana dotyczyła przymusu przestrzegania przepisów ruchu na parkingach publicznych jak np. pod supermarketem czy coś w tym guście. na terenie prywatnym, za bramą zamkniętą albo gdziekolwiek poza drogą publiczną
możesz jeździć tak nakurwiony jak sobie chcesz, ale to tylko moja interpretacja, więc jeśli jestem w błędzie to tym bardziej chciałbym wiedzieć o tym
marihuana - odliczając ruchliwe drogi, centra miast i mocne spalenie użytkownika ( kwestia osobnicza ), da radę jeździć
GBL - samobójstwo
alkohol - niezależnie od tego jak to na kogo działa to po ilości większej niż jedno piwo jest to bardzo zły pomysł
Inhalatny/Delitianty -
Opiaty - krótkie dystanse po opustoszałych drogach ostatecznie mogą nie być takie złe ( zakładam of kors małą dawkę albo dużą tolerancję użytkownika )
Stymulanty - j.w.
W sumie jest to kompilacja z relacji osób trzecich bo mi osobiście tylko po paleniu zdarzyło się jechać
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.