pamiętam też, że było w programie typu "drogówka" , że musi isc nakaz od kogos tam i dostają dostep. Z nagrywaniem rozmów, to nie pamiętam. Co do sms'ów i bilingów są przechowywane przez 2 lata.
heh ostatnio kumpel wpadl. jest w trakcie sprawy i tak:
zmienil odrazu karte SIM, po jakims czasie telefon (nie z własnej woli). Ostatnio poinformowano go listownie, że będzie podsłuchiwany. Ciekaw jestem czy maja jego nr czy nie..
Mówiłem mu że telefon wysyła też imei i że lepiej zmienić telefon razem z nr., lecz tu w mej gminie powiatowej panuje ciemnogród i nie wierzą w takie technologie
Pechowiec z mnie, stale gubie telefony. Muszę ograniczyć alkohol.
Lipa jest taka ze nie mogę zmienić tego nr , bo wziąłem go w zetafonie jak brakowało na ćpanie żeby sprzedać zaraz telefon , no i w chój ludzi ma ten nr więc nie bardzo mi pasuje zmiana , ale i tak musze zakupić jakiś telefon inny i karte oddzielną ..
Głupie pytanie mam , i moze oczywiste ale czy napewno wezmą na podsłuch ??? żadnego szumu nie słychać czy coś w tym stylu...
Aa i ten pies napewno nie brał mojego nr tel , ale śmiem twierdzić ze te numerki z karty mu wystarczą do zrobienia roboty...
Pozdrawiam.. Na oriencie!
Wielka szkoda, że nie pamiętam treści dokładnie tego zapytania NIE NA TEMAT, ale jak nie tu, to gdzie? Więc tu:
Główną moją wątpliwością było zapytanie, czy sama zmiana aparatu (nie numeru) ma jakiś sens i czy podsłuch może się tyczyć tylko telefonu w sensie przedmiotu, a nie numeru.
Słyszałam także, że wyjęcie z telefonu baterii może przeszkodzić w ... no właśnie w czym? Namierzeniu mnie? Ewentualnym podsłuchu (ponoć gdy takowy jest zamontowany, słychać echo)?
Pytanie dotyczy zatrzymania telefonu, mój tel był zatrzymany.
[cut]
Wyciąłem niepotrzebne żale wylewające się na osobę, która rzekomo odrzuciła ostatnio tego posta. Odrzuciłem go ja sam w związku z czym wysyłam priva dla wyjaśnienia sytuacji. - Fatmorgan
Główną moją wątpliwością było zapytanie, czy sama zmiana aparatu (nie numeru) ma jakiś sens i czy podsłuch może się tyczyć tylko telefonu w sensie przedmiotu, a nie numeru.
Podsłuch zarządza się na numer telefonu, rodzaj telefonu nie ma jakiekolwiek związku, poza tym, że te najnowsze mogą być namierzone przez usługodawce z większą dokładnością. Bodajże 100 x 100 m.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.