4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 124 / 1 / 0
moze i utlenia, sprobuje z filtracja next time. taa, w moim snie krysztaly to sa rozowo-bezowo-chuj-wie-jakie ale po rozpuszczeniu i puknieciu klepie :-D
  • 48 / 1 / 0
Próbowałem z filtracją masy oraz bez filtracji i nie dostrzegłem różnicy.
  • 124 / 1 / 0
ja tez nie dostrzeglem.
intryguje mnie problem ilosci KMnO4 do p-efki. kazdy przepis mowi co innego. z rownania reakcji wychodzi 226mg kalium na pake. zawsze daje 500 i tez wszystko przereaguje. o co tu chodzi? nadmiar kalium rozwala juz kota do benzaldehydu?
  • 2362 / 28 / 0
MaxSyntetic pisze:
intryguje mnie problem ilosci KMnO4 do p-efki. kazdy przepis mowi co innego. z rownania reakcji wychodzi 226mg kalium na pake. zawsze daje 500 i tez wszystko przereaguje. o co tu chodzi? nadmiar kalium rozwala juz kota do benzaldehydu?
MaxSyntetic pisze:
ja nawet nie filtruje masy tabletkowej od pseudoefedryny. rozpuszczam tabletki w wodzie i od razu syntezuje. potem masa tabletkowa i tak odchodzi razem z fusami a przed reacja nie trace ani miligrama p-efki.
o to chodzi Einsteinie
BS
  • 124 / 1 / 0
zaskocze Cie derb, bo jak wyekstrahuje p-efke etanolem to jest czysta, a i tak reaguje wszystko.
  • 13 / / 0
Witam, mam pytanie do osob bardziej obytych z chemia odnosnie tej reakcji
Lets get to work. 1.068 grams (I used just over 1 gram) CrO3 are added to 0.92ml H2SO4, and distilled water is added to bring the total volume to 4ml. 2 grams of pseudoephedrine are dissolved in 20ml acetone, and cooled in an ice bath. The Jones reagant is slowly added to the pseudoephedrine, dropwise and with stirring. The mixture becomes a reddish brown.

Since we used just about the exact number of molecules required, and under very mild conditions, the reaction will proceed slowly, but very smoothly. Just let the ice melt and the stirred solution warm over night.

- Extracting the Ketone

About 12-18 hours later the reaction is complete, the color is now a very dark green. We now have to neutarlize and extract our ketone. Add about 20mL of water, and chill in an ice bath. Dropwise and with stirring add about 1 gram of lye (Sodium Hydroxide - NaOH) in a solution with as little water as possible (highly concentrated). Check the pH regularly, and stop at pH=12. The now basic solution is shaken with 50ml of toluene. Allow to stand and two layers will form. The ketone will move into the toluene layer. Let the mix settle and remove the acetone/toluene/ketone and put it aside. Add another 50mL portion of toluene to the aqueous (water-based) portion, shake, filter (which breaks the emulsion and removes some chromium salts), and remove and put aside the toluene. Ensure that pH is still 12, and repeat again with another 50mL portion of toluene.

Combine the three toluene extractions and evaporate them with a hair dryer. The result is the impure ketone of pseudoephedrine, also know as methcathinione or ephedrone.
pytanie pierwsze- czy kwas siarkowy do sporzadzenia odczynnika Jones'a musi byc stezony, jesli pozniej i tak nalezy dodac do niego wody?
pytanie drugie- w tej reakcji powstanie wolna zasada metkatynonu. czy mozna ja wysolic wodnym roztworem hcl, czy lepiej gazowym?
  • 510 / 52 / 1
http://www.domzdrowia.pl/92738,claritine-active-tabletki-o-przedluzonym-uwalnianiu-5-mg-120-mg-maksymalnie-2-op-w-zamowieniu.html
Zrobi się z tego kota? Mam tego kilka opakowań po 4,44zł za sztukę.
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 14 / 0
Da radę, postępuj jak z NeoAfrinem etc.
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
  • 1345 / 6 / 0
Daj któryś znać jak wypróbuje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 510 / 14 / 0
Wypróbowane ;).
Otoczka typu czołg usłana talkiem, czy innym ch.. - w niej 60 mg siarczanu PSE.
Pod nią woskowa kapsułka wypełniona drugą połową PSE.
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...