twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 32 / / 0
Ofiara: Hollands Hoop - do harvestu ok. 2 tygodnie nie więcej!
Główny podejrzany: Biały nalot w postaci plamistej na kwiatach i nielicznych odrastających z niego liściach. Prawdopodobnie mączniak, ewentualnie pleśń.
Są to zdjęcia rośliniaka sprzed 7 dni, teraz sprawa się znacznie pogorszyła! Poroznosiło się na większości z kwiatów. Co zrobić z tym fantem! Jaką taktyke działania obrać względem tego planta? Pomóżcie!!
Szkoda ciąć, szkoda cheminizować, szkoda jarać grzyba. Błędne koło się zamyka! Krzak stracony?

[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]

Co zrobilibyście na moim miejscu? Pomocy!
Ostatnio zmieniony 11 października 2006 przez Naturalny, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Naturalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Co Wy na to? Pleśn to, czy żywiczny szron :-D ?
ja tu zadnej plesni nie widze
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
Nie panikuj tylko się ciesz, bo natura była w tym przypadku baardzo chojna :) To nie pleśń, a pięknie oblepione kryształkami żywicy kwiatki.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Naturalny »
Zapomniałem napisać o białych plamkach, na liskach topów, co dodałem już do wątku, poparte odpowiednim zdjęciem. Właśnie to co na nim jest daje mi wiele do myślenia:/
Uwaga! Użytkownik Naturalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
może to być mączniak taka choroba grzybowa ale teraz to już sie nie przejmuj
nie powinna wpłynąć na wzrost bo on już sie kończy a choroba rozwija cie powoli
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Naturalny »
Fakt, że prawdopodobnie jest to mączniak, ponieważ wygląda podobnie do tego na zdjęciach, które znalazłem na necie. Jednak, czy aż tak wolno się rozwija?! tydzień temu, w dniu kiedy robione były zdjęcia, znajdował się on na ok 15% kwiatów, teraz 7 dni później jest na ponad 50 %. Do harvestu brakuje jej 10-14 dni. Nie wiem co robić! Ciąć ją czy pryskać jakimiś fungicydami? Szkoda zasyfiać ją chemią tuż przed harvestem:/ Szkoda mi jej ciąć, ale jak bedzie to postepowało tak jak do tej pory, to do harvestu wszystko będzie białe! Tymbardziej szkoda, że jest to najbardziej dorodny okaz z trzech, ma ponad 2,5 i od ciula grubych topów! Ktoś się orjentuje jaki wpływ na palonko ma coś takiego jak mączniak? Jest to szkodliwe? Jak smak i moc?

Co zrobilibyście na moim miejscu?!
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
ja bym nie pryskal tylko ewentualnie przyspieszył lekko zbior, na smak nie powino miec wpływu ale to tylko domysły
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 1 / / 0
WItam miałem ten sam problem ale ze mieszkam w hol to nie było problemu zeby znaleźć odpowiedz jest to na pewno mączniak właświwy a sposób na niego to wywar z czosnku i mleka tzn, główka czosnku na około litr wody i odstawić na noc aby ładnie przeszło i zalej ciepłą nie gorącą wodą a i czosnek posiekaj, a na drugi dzień do tego pół litra mleka 2%tłuszczu nie więcej i poryskiwać, jak możesz to na dwoże bo przez 2 dni troche czosnkiem daje:) ale pomaga i natural. sory za błędy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.