Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 911 / 0
Biorę rispolept 2 mg od około miesiąca(w szpitalu),teraz wróciłem do domu i biorę 2 mg wieczorem.Na razie uporczywe są dla mnie skutki uboczne,kładę się późno spać i wstaje wcześnie.Niby wyspany a jednak nie,do tego po tym leku staję się jakiś bardziej nerwowy i płaczliwy,ale pomógł mi na razie na moje psychozy.Mi przepisano Rispolept na ostre wielopostaciowe zaburzenie psychotyczne z objawami schizofrenii .
@szalonykot Pomaga,ale dla niektórych skutki uboczne są zbyt dotkliwe i należy wtedy zmienić lek albo zmniejszyć dawkę.Ja z dwojga złego wole skutki uboczne niż psychozy.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 580 / 4 / 0
A jakie te psychozy miałeś, jeśli wolno spytać, że wolisz chodzić niewyspany non stop, nerwowy i płaczliwy?
  • 8103 / 911 / 0
Skutki uboczne z kazdym dniem staja sie mniej dokuczliwe,lek biore na wieczor wiec zaraz ide spac .Depersonalizacja,derealizacja.Wydawalo mi sie ze ludzie maja zle zamiary w stosunku do mnie ,rozmawiaja o mnie,spiskuja przeciwko mnie,znaja moje mysli.Czulem lek przed wyjsciem z domu,przed nie realna rzeczywistascia,czulem sie jak we snie.To tak z grubsza,teraz czuje sie juz lepiej,lek pomaga , to najwazniejsze.
W wieku lat piętnastu
  • 580 / 4 / 0
W takim razie cieszę się, że jesteś zadowolony a skutki uboczne przechodzą. PS- jak z suchością w ustach?
  • 8103 / 911 / 0
Nie meczy mnie tak mocno,moze przy wiekszych dawkach byla by dotkliwa ,ale przy 2 mg wystarczy troszke wiecej pic i jest dobrze.
W wieku lat piętnastu
  • 394 / 5 / 0
Ile po tym gównie można zacząć ćpać dragi typu marihuana czy DXM ?
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 585 / 3 / 0
czy tez chce sie wam po tym tak masakrycznie spac?

właśnie,
chciałbym poprosic lekarza o jakis neuroleptyk ktory nie spowoduje u mnie takiej sennosci.
co byłoby najlepsze. coś lżejszego od risperidonu
Ostatnio zmieniony 18 marca 2013 przez hitori, łącznie zmieniany 1 raz.
.
  • 394 / 5 / 0
wszystkie neuroleptyki to senne gówna/zamulacze
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 1188 / 5 / 0
No to i ja od dzisiaj staję się konsumpcjonistką risperidonu.
  • 1188 / 5 / 0
Wie ktoś czemu risperidonu nie należy popijać herbata ani colą?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.