Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
no więc ja osobiści bywa że wpierdalam po sześć paczek thiocodinu w tabletkach i jest dobrze, nic się złego nie dzieje, natomaist po czterech butelkach syropu rzygam jak kot! jakaś masakra. nie wiem, czym to jest spowodowane.
  • 669 / 10 / 0
Składem syropu (m.in. substancją słodzącą)?
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 992 / 17 / 0
Ja kiedyś to czterech paczek thio dorzuciłem jedną butle. Nigdy więcej. Noddowałem (ach ta niska tolerka ) ale budziły mnie okrzyki bojowe z żołądka. Co to się tam działo, nie wiem. Na drugi dzień ganiało... Bo samym thio tak nie mam, pewnie ilość cukru (czy tam jakiejś substancji słodzącej) tak rozpierdala bebechy. Tabletki zdrowsze... a przynajmniej przyjemniejsze!
  • 343 / 3 / 1
własnie sprobowałem po raz pierwszy syropu i jestem fchuj satisfied, zero sensacji żołądkowych, mniejsszy wyrzut histaminy (pewnie placebo, ale %-D ) koniec z kruszeniem tabsów na proch, koniec z fragmentami tabletek między zębami, koniec ze strzelającymi blistrami :-D :-D hur hur hippa!
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 400 / 1 / 0
Jestem w szoku, ze ktos w ogole POROWNUJE smak obrzydliwych tabletek thio, do tego syropu. Przeciez to jest pyszne w porownaniu do tych wstretnych tabletek. Dziwne gusta macie.

Ale i tak antidol rulez
  • 2124 / 271 / 0
Naprawdę jesteście skłonni dopłacać do fazy by przyjąć thio w postaci syropu? Jakbym był w stanie dać więcej za fazę zdecydowanie wolałbym neoazarinę, jest pyszna i jeszcze ten zapach tymianku, który dosyć dlugo jest wyczuwalny. Taki ziołowy, naturalny lek, same naturalne składniki, kodeina i tymianek. Do tego tabletki połknięte w całosci działaja na mnie równie dobrze jak pogryzione, choc i tak z przyzwyczajenia zwykle gryzłem neo. Ten tymianek na pewno mniej wam zaszkodzi niz sulfogwajakol a najzajekurwasuperwyjebiścienajlepiej byłoby zamieniać, np. tydzień thio, tydzień neo. Albo opcja najlepsza w chuj jak ktoś nie lubi długich wyrazów i słowotwórstwa, ale od biedy dziwność i umiarkowaną rozmaitość form przełknie. Nie wiem co mi sie z banią stało, ale chyba nic dobrego. Może się zgazyfikowała. Ale jutro jest nowy dzień, jestem dobrej myśli.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2013 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1188 / 5 / 0
Parę razy piłam te syrop, ale już zrezygnowałam z tej formy przyjmowania kodeiny, ponieważ po pierwsze syrop jest za słodki i z wypiciem więcej niż jednej butelki mam problem, a przyjmuję już większe dawko niż 150 mg, po drugie syrop jest droższy od tabletek. Ogólnie czuję lekkie zniechęcenia do wszystkiego co nazywa się Thiocodin, tabletki za gorzkie, syrop za słodki, wolę wypić większego łyka gorzkiego płynu przygotowanego z Antidolu. ;)
  • 343 / 3 / 1
gazyfikacja plazmy pisze:
Naprawdę jesteście skłonni dopłacać do fazy by przyjąć thio w postaci syropu? ...
zauważ że jak sie nie wpierdala tego w ciągach to można dopłacić te pare złotych dla subiektywnej wygody ćpania, a jako że udaje mi sie nie wpierdalać tego w ciągach to jestem twardo za syropkiem ;-) chociaż gdybym miał swojego osobistego eks-traktora od antidolu, i gdyby ów antek nie kosztował prawie tyle samo co paczka szlugów, to nie ruszałbym niczego co ma związek z tjokodinem.. a co do neoazariny to nienawidze tymianku, blee :kotz:
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 1180 / 5 / 0
Poszł paka tio + popijanie syropkiem i po 1h dorzucenie kolejnego syropku, czyli razem 450 mg total na pusty żołądek i po ostatnim syropu banana zjadłem. Faza taka sobie, czuję że mi w twarz gorąco jak chyba nigdy po kodzie. Mogła by być lepsza pizdeczka, zwłaszcza, że kode jadłem prawie 2 miechy temu, no ale moja standard dawka to 300 tio i 300 antidol=600mg i jest ok. Jednak wolałbym chyba 200ml vodki pyknąć zamiast tego no i 25pln poszło w pizdu.
  • 128 / 99 / 0
Smak płynnego Thiocodinu jest bardzo sympatyczny, dużo lepszy niż się spodziewałem. Choć tabletki już od jakiegoś czasu gryzę i łykam bez skrzywienia i popijania, to syropek jest zdecydowanie przyjemniejszy. Dodatkowo, nawet początkujący może walnąć buteleczkę na szybko i bez przypału, jak setkę cytrynówki lub żołądkowej, gdzieś za rogiem lub w krzakach. Kilku butelek na raz jednak pić bym nie chciał - za dużo cukru. A oto moje ulubione sposoby użycia syropu:

1. Tabletki rozgryzione i popite buteleczką - tzw. sposób na szybko.
2. Tabletki (dużo tabletek %-D ), rozkruszone, wsypane do syropku i wypite. Roztwór w ogóle nie jest gorzki i wchodzi błyskawicznie.
3. Jako podstawa do drinka - z wódką/ginem i sprite'm/tonikiem + lód i plasterek cytryny :-D
Vis a vis z drzwiami
Od pokoju do planety
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.