uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 273 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
Siema :D Miałem podobne problemy gdy rozpoczynałem uprawę- w dzień temperatura pomieszczenia wynosiła +11 w nocy nie sprawdzałem. Oto moje propozycje:
-"Dzień w nocy" faza dzienna niech rozpoczyna się ok 19,30-7,30 (największe mrozy w tym czasie w zimie) najlepiej uszczelnić boxa tak aby ciepło tak szybko z niego nie uciekało.
-jakąś grzałke zamontować pod timer (w analogowym najmniejszą jednostke czasową stanowi zazwyczaj 15 minut możesz więc ustawić tryb 15min/15min/15min (...) )
-termoregulator+ grzałka poprostu ustawiasz na termoregulatorze temperature i po osiągnięciu odcina dopływ prądu. Stosowane w zoologi (do rybek np.)
-kabel grzewczy (np do pająków, zazwyczaj z wbudowanym termoregulatorem) :]
PEACE
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 155 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kombajn »
oo o kablach zapomhnialem, bo bylo jak ogladalem filmiki to do klonow brali by cieplo mialy...
Uwaga! Użytkownik kombajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
TAKIE WATKI JUZ BYLY PO CO ZAKLADACIE DRUGIE?
PO CO ODPISUJECIE W TAKIM WATKU? NIECH GOSCIU UZYJE OPCJI: "SZUKAJ" bo tak to wyglada na to jak byscie przyzwalali nowym usera robic balagan na tym forum.

Z góry dziekuja za uwage i pozdrawiam :)
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Jasne, lepiej niech zdycha w ciszy.
  • 3523 / 52 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
purpletop pisze:
profesjonalnie... czujnik temperatury(ok 200pln) + zwykla nagrzewnica, farelka czy jak sie tam u was nazywa(21pln) i troche fantazji na polaczenie tego wszystkiego :)
profesjonalnie...grzejnik olejowy.Może zmieścisz się poniżej 200 zł .Nagrzewnica?Czujnik temperatury?po co skoro farelka ma wbudowany termostat?
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 225 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sweet Bulldog »
a.bsurd pisze:
kombajn, kruczy: Wiecej, nie znaczy dluzej. Pozatym pozwolilem sobie zacytowacostatnie slowa pana podpisujacego sie onegdaj Johann Wolfgang von Goethe. Slyszales o nim, prawda? Wybacz uszczypliwosc, ale dalem juz jedna podpowiedz co do znaczenia tych slow. Widze jednak, ze daremny moj trud.
Jesli natomiast wspomiales o spartoleniu oraz kopaniu, pozwole sobie na nawet wiecej. Napisze: "Selekcja naturalna".
Hm..
Większe natężenie światła oznacza większą temperature, ale może doprowadzić do pewnych problemów związanych m.in. z fotooksydacją i uszkodzeniem aparatu fotosyntezy co doprowadzi do uszkodzenia lub w najgorszym przypadku śmierci roślin. Osobiście odradzam, gdy światła jest na optimum- wszystko jednak zależy od tego pod czym Karbek uprawia i w jakich warunkach, ponieważ aby doprowadzic do procesów fotoutleniania potrzeba troche wiecej niz za dużo światła.

Ja osobiście polecam w takich warunkach timer i podłączoną pod niego starą, dobrą farellkę..;)
Na pewno ogrzeje box.. jak nie cały strych. Tanio, poręcznie, optymalnie, bez zagrożenia życia..
Pozdrawiam!
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.